Esteu aquí

Club de novel·la negra

Temes: Cultura
Categories: Centre Cívic Jardins de la Pau
TIPUS: Lectura
Per a qui: Adult

Roseanna,  de Maj Sjöwall i Per Wahlöö

Roseanna comença una tarda de juliol, quan el cos d'una jove és tret del preciós llac Vattern, a Suècia. Tres mesos després, tot el que sap l'inspector Martin Beck és que el nom de la noia es diu Roseanna, que va venir de Lincoln, Nebraska, i que va poder ser escanyada per qualsevol de les vuitanta-cinc persones que viatjaven amb ella amb vaixell. El personatge de l'inspector Martin Beck gaudeix del reconeixement dels seus lectors i crítics i ha estat font d'inspiració de Agatha Christie i Henning Mankell. Traduïdes a trenta-cinc llengües, s'han venut més de deu milions d'exemplars a tot el món.

Les deu novel·les que formen la sèrie d'investigacions de Martin Beck van ser publicades a Suècia entre 1965 i 1975, fins a la mort de Wahlöö. En català se n'han publicat les quatre primeres, a partir del 2009 i fins al 2013.

Maj Sjöwall i Per Wahlöö, parella i equip d'escriptors de novel·la de detectius de Suècia. Junts van concebre i escriure una sèrie de deu novel·les (tipus "police procedural") sobre les aventures dels detectius d'homicidi de la comissió especial de la policia nacional en la qual el personatge de Martin Beck va ser el protagonista. Tots dos autors també van escriure novel·les per separat. Per a la sèrie de Martin Beck, van planejar i investigar els materials junts i després van escriure'n capítols alterns.

  • Accessible

Activitats relacionades