Esteu aquí

CLOENDA-VERMUT del projecte A TAULA! de Laia Ribas Valls

Conclusions del projecte amb els participants + vermut-celebració

 

El projecte A TAULA! de Laia Ribas Valls* concep la Sala d'Art Josep Bages com un espai d'experimentació i assaig. El punt de partida és un fet tan quotidià com el d'asseure's al voltant d'una taula i compartir a través del fet de menjar plegats, una experiència de relacions personals, relats i intercanvis informals de coneixement.
Com a part dels projectes LAB d’engany, A TAULA! converteix el Centre d’Art en un lloc de trobada, tot posant en contacte agents del teixit cultural, educatiu i associatiu de la ciutat al voltant de la taula parada per menjar. Així doncs, l'àpat, la conversa i la sobretaula compartida, amb l'ajuda d'una sèrie d'objectes elaborats per l’artista i tot plegat amanit amb petites accions i intervencions realitzades pels comensals, serà la matèria primera a partir de la qual s’anirà transformant l'espai expositiu.

Amb la complicitat de diferents col·laboradors i iniciatives, l'artista organitza dos àpats amb dues accions diferenciades: una primera, de caràcter més íntim, acotada a un nombre concret de persones i una segona, sobretaula oberta al públic.

Durant el projecte, l’artista converteix la sala en un taller en el que construeix i reelabora els objectes, rastres i impressions dels participants als àpats, i convida els visitants de l’exposició a conversar amb ella i deixar empremta dels seus records al voltant d’una taula.