Esteu aquí

Cinema i música: L'Escola d'Arts en Viu + Carlos Sáez i el cinema de Frederic Comas

Com cada juliol des de fa ja anys, torna el Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto. Per segon any, amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal,  que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora. Es tracta de pel·lícules fetes amb pocs recursos però amb uns resultats molt interessants que van fer del cinema amateur pratenc , entre els anys 1949-1986, un referent en el seu temps.

Per a la primera sessió de l'edició del 2022, presentem una doble proposta: 

Creació musical i visual de L'Escola d'Arts en Viu
Per primera vegada en la història del Cinema i Música, els alumnes de l'ensemble de pianos acompanyaran en directe amb una creació musical pròpia, una peça visual creada pels alumnes de teatre. Aquesta peça ens parla de la quotidianitat als camerinos d’un teatre a través d'un timelapse que ens ensenyarà els secrets que s’hi amaguen dins.

Carlos Sáez i el cinema de Frederic Comas 

A continuació, el jove guitarrista pratenc Carlos Sáez, posarà música al cinema d'en Frederic Comas a través de diverses de les seves pel·lícules, on es mostra la vida quotidiana i cultural del Prat dels anys 70 i 80.  Frederic Comas és un autor amb una llarga trajectòria en la realització de pel·lícules no professionals i ha treballat amb diferents formats. Es va iniciar en la fotografia, activitat que ha compaginat sempre amb el cinema. La seva extensa  obra combina el documental i el reportatge amb peces curtes de ficció. L’interessa plasmar temes propers, de persones, activitats o espais. Així, recull en imatges riuades, homenatges, festes populars o carrers.

Activitats relacionades

Visita guiada La defensa de la República

Tipus: Visita o itinerari
Quan: 18/04/2024 de 18:00 a 19:00 h
On: Arxiu Municipal del Prat de Llobregat

El Hype de les Emocions. Cervell i Ment. Sessió 2: El...

Tipus: Proposta
Quan: 18/04/2024 - 18:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas