Esteu aquí

Celebrem la lactància materna

Celebrem la lactància materna

“Impulsem la lactància, donant suport i educant #SMLM2022Amb aquest lema celebrem la Setmana Mundial de la Lactància Materna, una campanya que es centra a enfortir la capacitat dels diferents sectors que haurien de protegir, promoure i recolzar la lactància materna als diferents àmbits de la societat.

En aquest sentit, el grup de suport a la lactància i criança Areola, en residència al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, ha organitzat a la Tafanera del Ribera l'exposició "Celebrem la lactància materna. Curiositats i maneres d'alletar", amb tot de curiositats i beneficis de la lactància recollides pels diferents ens internacionals: l’Organització Mundial de la Salut i la branca d’acció a la Infància (OMS-Unicef), Associació de Pediatria Americana (AAP), Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i estudis científics.

Serà també un recull de fotografies amb postures i agafades correctes perquè les imatges que trobem a la publicitat sobre lactància no representen la realitat del que és una bona postura que ajudarà a una experiència exitosa i indolora. També s’hi mostraran situacions que es poden donar a l’inici i recursos per superar les dificultats. Trencant mites i falses creences.

El 6 d'octubre a les 17.45 h es farà una xerrada-col·loqui i visita guiada per l'exposició.

Ho podrem fer gràcies a la col·laboració desinteressada de la fotògrafa pratenca Ana Sánchez (Ana Quero fotografia) que fa 6 anys que fotografia a famílies i que coneix l’experiència d’alletar per experiència pròpia. 

“Cuando tuve a mi primera hija, hace 6 años conocí el grupo Areola y no puedo estar más agradecida. Desde ese momento intento informar a las mamás que pasan por mi estudio de los beneficios de estar bien asesorada sobre la lactancia y la importancia de ello. Después de tantos años teniendo trato con mamás y bebés recién nacidos, me doy cuenta del desconocimiento que hay sobre este tema. Con esta exposición quiero que las mamás vean que aunque tengan grietas, aunque el bebé tenga labio leporino, aunque tengas pezones invertidos... es posible amamantar. Tal vez los comienzos no sean fáciles pero con asesoramiento es posible. Hay posturas sencillas que muchas mamis desconocen y pueden hacer la lactancia mucho más llevadera en los comienzos... y lo importante que es estar informadas antes de dar a luz.”.

Activitats relacionades