La Tafanera del Ribera

La Tafanera del Ribera és un projecte de suport a la creació i foment de les arts visuals. També és un espai d'exposició a través del qual donar conèixer les línies de programació del centre i de les entitats que conviuen a l'equipament, promovent la interacció del veïnat, entitats i les pràctiques artístiques i culturals que s'hi presenten.

Aquest espai acull projectes expositius treballats de manera compartida amb creadores, entitats i grups del territori i de la ciutat, així com activitats complementàries, relacionades amb les creacions que s’hi exposen, fent èmfasi en experimentar i apropar els processos de creació artística a la ciutadania.

Què es cou aquí dins?

Exposició interactiva "Bombo al Circ": Passin i vegin!

Media Root

Del 21 de maig al 16 de juliol

Des del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa entenem el circ com una manifestació artística, alhora que una eina per la transformació social i un mitjà per treballar valors com el respecte, la cooperació i l'autosuperació. ‘Bombo al circ’ ha estat i és la suma d'experiències, sabers i coneixements que hem compartit amb les alumnes que han assistit als cursos i tallers, amb les famílies que han gaudit dels espectacles i activitats, i de totes les professionals del món del circ que han omplert els escenaris i les places del barri amb de màgia, acrobàcies i riures.

La posada en marxa del projecte de circ va ser de cocció lenta i va ser impulsat pel Servei Cultura i Joventut de l'Ajuntament del Prat, amb la participació de la companyia "El Negro y el Flaco", que després va continuar amb l'associació Kanaya Circ i la Camille Grob. Aquesta cronologia comença el 2014, l'any a partir del qual es consoliden les bases del projecte, un projecte que aposta per l'aprenentatge, la pràctica, l'experimentació i el gaudi d'aquesta art escènica.

Quins reptes trobareu a l'exposició interactiva Bombo al Circ?

Del 15 de març al 30 d'abril

El DIY (fes-ho tu mateixa) i les manualitats han estat activitats reconfortants durant la pandèmia per a moltes persones de la comunitat del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. El confinament va potenciar en molts casos la faceta creativa a la qual, normalment, no es podia dedicar tot el temps que ens agradaria. 

Fet a mà, fet a casa” mostra les creacions de veïnes del Prat que han trobat en les manualitats el seu espai de motivació i de creativitat durant aquest any de pandèmia. Aquesta exposició col·lectiva pretén mostrar a través de les històries individuals de les participants, un relat comú on es dóna valor als moments quotidians.

Podeu veure l'exposició en format virtual a l'enllaç.

Han participat en l'exposició: l'Alejandra Pereira, la Carmen Fabró, la Carmen Rodríguez, la Consol Bas, la Cristina Rentero, la Dovi Fernández, l’Esther Viladecàs, l’Evelyn Mundo, en Jordi Salas, la Maite Gómez, la Merche Rodríguez, la Nuria Hernández, la Paqui Ramos i la Vianka Amezquita.