Esteu aquí

Celebrem el Dia del Municipi. Coneixem la Casa de la Vila

L’edifici de la Casa del Vila va fer-se sota el govern local presidit per Josep Ferrer Rosell, l’any 1905. Aixecat en el mateix solar que ocupava l’edifici vell, construït cap al 1730, el va dissenyar l’arquitecte Joan Feu i Puig i les obres les va executar el mestre d’obres Albert Feu Guilera.

El cost total de les obres va ascendir a 43.000 pessetes, uns 258 € actuals, però una gran suma per a l’època, i l’Ajuntament s’endeutà durant anys per poder fer front a les despeses.

Amb els anys, s’hi van anar fent reformes, algunes de poc volum i altres que afectaren el conjunt de l’edifici. Amb la darrera remodelació, l’any 2002, es van eliminar les barreres arquitectòniques i l’edifici es va fer accessible per a tothom.

Recorregut

Visitarem el vestíbul, l’escala d’accés al Saló de Plens, el vitrall del finestral de l’escala principal, el Saló de Plens, la sala de reunions de la Junta de Govern Local, el despatx de l’alcalde, la sala dels vitralls i la sala de premsa i el rellotge.

Coincidint amb la celebració de sant Jordi, al llarg del recorregut, podrem escoltar diferents lectures d’autors i autores, de diferents èpoques, a través de les quals tindrem pinzellades de com era el Prat que van conèixer.

Altres itineraris

Si vols més informació i propostes d’itineraris per conèixer la història de la ciutat, pots visitar El Prat ocult m.elpratocult.elprat.cat o accedir-hi a través dels codis QR que trobaràs a diferents elements de la ciutat.

  • Accessible

Activitats relacionades

Cinema i música: L'Escola d'Arts en Viu + Carlos Sáez...

Tipus: Música
Quan: 29/06/2022 de 22:00 a 23:00 h
On: La Capsa

Mercadet Setmanal de Sant Cosme

Tipus: Fira, mostra i mercat
Quan: Del 30/06/2022 - 9:00 h al 30/06/2022 - 14:00 h
On: Ronda del Sud

Cinema i música: Ivó Valdivielso i el cinema d'Agustí...

Tipus: Música
Quan: 06/07/2022 de 22:00 a 23:00 h
On: La Capsa