Esteu aquí

Campanya de prevenció del glaucoma i de la degeneració macular associada a l'edat

Cuida't la vista, millora la qualitat de vida

Campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i de la degeneració macular associada a l'edat. Una especialista realitzarà una revisió ocular completa i en el cas que detecti qualsevol anomalia elaborarà un informe. Es farà a la unitat mòbil situada a Jardins de la Pau, els dies 9 i 10 d'abril de 2018, de les 10 h a les 14 h i de les 15 h a 17 h. I els dies 11, 12 i 13 d'abril de 2018, de les 10 a les 14 h i de les 15 a les 17 h, a la unitat mòbil de plaça de Catalunya.

A Catalunya, el 22% de la població té més de 60 anys, i les malalties i trastorns relacionats amb l'envelliment són cada vegada més freqüents. La pèrdua de visió, motivada per diversos tipus de trastorns visuals, es produeix fonamentalment en persones grans. Aquesta pèrdua afecta negativament la qualitat de vida, dificulta la independència de qui la pateix i provoca problemes de mobilitat, aïllament, i fonamentalment caigudes i accidents.

Els principals trastorns relacionats amb l'edat que provoquen una disminució de l'agudesa visual són els següents:

• Glaucoma: És una lesió del nervi òptic produïda per l'augment de la pressió del líquid a l'interior de l'ull.

• Presbícia: Amb l'edat disminueix el mecanisme d'elasticitat i la capacitat de l'ull per enfocar els objectes.

• Cataracta: El cristal·lí normal de l'ull és una lent transparent, quan es forma la cataracta la lent es torna més opaca, cosa que comporta una manca de claredat i es produeix una visió enfosquida i borrosa.

• Retinopatia: És una lesió progressiva de la retina de l'ull produïda en molts casos la Diabetis no controlada o per la hipertensió Arterial.

• Degeneració macular associada a l'edat (DMAE): La màcula, a la part central de la retina, és el que permet veure les imatges al centre del camp de visió. La degeneració o aprimament de la màcula provoca una pèrdua de visió. Aquest dies en la Unitat Mòbil una especialista realitzarà gratuïtament una revisió ocular complerta. En el cas que és detecti qualsevol anomalia és realitzarà un informe.

El glaucoma és la segona causa de ceguesa irreversible al món després de la cataracta i, concretament, la segona causa més freqüent entre les persones majors de 40 anys. A Espanya les dades mostren que un 2 % de la població major de 45 anys presenta la malaltia.

Activitats relacionades

Descobreix on les persones i l’ocupació es troben

Tipus: Proposta
Quan: Del 26/05/2022 - 11:30 h al 26/05/2022 - 13:30 h
On: Fundació SAÓ

Inscripcions Tancades