Esteu aquí

Bones pràctiques d'emprenedoria d'economia social, cooperativa i solidària

Jornada per conèixer experiències d’èxit en el món de l’emprenedoria social, per aprendre un dels altres, amb format de participació oberta. Durant aquesta pandèmia  moltes empreses vinculades  a l’economia social, solidària  i cooperativa de tots els  sectors s’han vist afectades  negativament. Hem trobat,  però, exemples d’algunes  que han fet accions per  reinventar-se i adaptar-se a  la nova situació. En aquesta jornada Rubén Bagüés, de la cooperativa pratenca Heres Social, entrevistarà quatre persones de quatre empreses diferents: 

Frederic Solé de Masats SA (Sant Salvador de Guardiola) - Sector indústria. Aquesta empresa, que forma part del grup Irizar, i dedicada al sector del transport (autobusos i trens), va començar fa 20 anys a aplicar la metodologia de gestió NER (Nuevo Estilo de Relaciones), que posa a les persones que formen l'empresa al centre de tot, fet que ha ajudat en casos com la crisi actual COVID19.

Roger Riera de Cafè del Centre (Caldes de Montbui) - Sector Restauració. Un sector molt castigat durant la pandèmia a estat el de la restauració, però hi han models com el d'aquest restaurant cooperatiu que ens podem ajudar a entendre com des de l'economia social s'han adaptat per sobreviure i continuar la seva activitat.

Isabel Gimeno de Solidança (Sant Just Desvern) - Sector Inserció social. Per tots son coneguts "els contenidors taronges" per la roba, però Solidança és molt més que això, coneixerem com els hi ha afectat aquesta pandèmia i quines noves línies de serveis han desenvolupat durant aquest any.

Laia Ramos de La Fundició (Bellvitge, Hospitalet de Ll.) - Sector Cultura. Al igual que la restauració, la cultura ha estat un sector que no ha pogut desenvolupar la seva activitat de manera "normal", s'han tingut que adaptar, amb una visió molt local s'han obert  a noves maneres de potenciar la cultura i continuar així la seva missió de crear cultura col·lectiva.

Per youtube: https://youtu.be/_xVsmLuPoGw

Per zoom: https://zoom.us/j/96915362914

 

Activitats relacionades

Com acompanyo al meu fill/a adolescent?

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 29/09/2021 al 29/09/2021
On: Virtual a través de ZOOM

Mercadet Setmanal de Sant Cosme

Tipus: Fira, mostra i mercat
Quan: Del 30/09/2021 - 9:00 h al 30/09/2021 - 14:00 h
On: Ronda del Sud

Webinar de la defensora del dret a la pau, Luz Marina...

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 07/10/2021 de 9:00 a 10:00 h
On: Activitat virtual