Esteu aquí

Auspicis: exposició de la peça a la sala de Gent Gran

Temes: Cultura
Categories: Cultura digital
TIPUS: Exposició
Per a qui: Adult, Gent Gran

Auspicis és una actualització contemporània de les arts endevinatòries arcaiques. Si els àugurs miraven els ocells per predir l'avenir, Auspicis desplaça aquests elements cap a la tecnologia; substituint ocells per avions, l'observació per la monitoratge i la predicció humana per la generació automàtica.

Un dispositiu ADS-B capta els senyals de radiofreqüència que emeten els avions durant el seu vol i els creua amb bases de dades d'aviació comercial. La presència d'un vol no identificat posa en marxa la producció d'un auguri que es llegeix en una pantalla de leds. Aquests auspicis es generen per mitjà d'una xarxa neuronal d'aprenentatge profund entrenada amb un dataset de texts esotèrics i d'informes de predicció econòmica. D'aquesta manera, el món arcaic de la predicció del futur es creua amb el món contemporani de les dades massives i la predicció econòmica.

Auspicis s'ha desenvolupat amb relació al genius loci del Prat del Llobregat, on els mecanismes d'aquest dispositiu es confonen amb altres comunitats del Prat que també observen el cel. La pantalla d'Auspicis funciona també com un espai públic que llença els missatges d'aquestes comunitats i col·lectius, que ens informen sobre l'activitat constant d'aquest espai damunt els nostres caps que acostumem a ignorar.

El col·lectiu Estampa exposarà la peça Auspicis a la Sala Gran, al CC Jardins de la Pau, del 9 al 22 de novembre.

Si vols saber-ne més, consulta les dues activitats relacionades: Inauguració de la mostra, i el taller dinàmic amb Intel·ligència Artificial dirigit a Joves.
 

Activitats relacionades

Setmana de la Dona: Mostra de treballs manuals

Tipus: Exposició
Quan: Del 04/03/2024 - 18:00 h al 10/03/2024 - 21:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Crea el teu videojoc "3D" en família

Tipus: Jocs
Quan: 09/03/2024 de 17:00 a 19:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes