Esteu aquí

Atalaya Teatro presenta "La Celestina", de Fernando de Rojas. Premio Nacional de teatro 2008

La Celestina

Amb tota una llista de premis a les seves mans, Premio al Mejor Espectáculo del V Festival Internacional Noches de Moscú 2016 Premio Mejor actriz del Festival Ciudad de Palencia 2013 Premio Escenarios de Sevilla al Mejor director 2013 Premio Escenarios de Sevilla a Mejor actriz 2013 Premio Escenarios de Sevilla Mejor diseño de luz 2013 i havent recorregut els festivals de teatre de mig món, arriba la tragicomèdia de La Celestina al Teatre Modern. Una versió i adaptació de Ricardo Iniesta, director de la companyia, del text de Fernando de Rojas.

Calisto, un jove noble, està enamorat de Melibea, que no el correspon. Aconsellat pel seu criat Sempronio, Calisto acudeix a l'antiga fetillera i alcavota Celestina qui, gràcies a un conjur i la seva habilitat psicològica, aconsegueix que la nena correspongui al noble.

Calisto, en agraïment, lliura a la Celestina una cadena d'or. La vella s’havia compromès amb els criats de Calisto per compartir la recompensa, però es nega a repartir-la, i aquests la assassinen, sent després executats. La tragèdia està servida.

La  companyia sevillana Atalaya ha visitat en diverses ocasions el teatre, amb títols tan memorables com Divinas palabras, La opera de tres peniques, Madre coraje, entre d’altres. El seu rigor i mètode sempre ens han agradat. Una veritable gran oportunitat. Indispensable.

Fitxa artística

Direcció i adaptació Ricardo Iniesta Ajudantia de direcció Sario Téllez

Interpretació: Celestina Carmen Gallardo Elicia Lidia Mauduit Calisto Raúl Vera Sosia Jerónimo Arenal Melibea Silvia Garzón Centurio Manuel Asensio Sempronio Manuel Asensio Tristán María Sanz Pármeno Jerónimo Arenal Pleberio Raúl Vera Areusa María Sanz Lucrecia Lidia Mauduit Cors i veus Esperanza Abad.

Durada de l’obra: 1 hora 45 minuts

  • Accessible

Activitats relacionades