Pratifoc

Quan cau la nit, l’estrèpit dels tambors anuncia que el Pratifoc ja és aquí! Davant la mirada expectant de grans i petits, el Pollo i els diables del Prat vessen tota la seva fúria ancestral pels carrers de la ciutat, en una orgia de flames, espurnes i percussió. Res no pot aturar la dansa de foc atàvica dels diables, un espectacle apoteòsic amb el qual estan disposats a delectar-nos a tots.

Sortida: pl. de l'Església. Recorregut: pl. de la Vila, c. de Ferran Puig, c. de Santiago Rusiñol, c. de Jaume Casanovas, c. de Madoz, c. de Ferran Puig i arribada a la pl. de la Vila. 

Colles convidades:  Colla de Diables de Viladecans,  Colla de Dibales de García (Terres de l'Ebre), Ball de Diables del Prat , Colla de Diables del Prat i la participació del Pollo i la Ferla de Begues

Consells per a les persones que segueixen el Pratifoc: 
Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les persones que hi participeu. A fi d’evitar-los, es recomana portar roba de cotó -amb mànigues i pantalons llargs-, sabates esportives de pell i ben cordades, i mocadors o barrets al cap.
Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, llanceu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames; sobretot no correu, perquè les flames s’escamparien i serien més perilloses. 
Eviteu les aglomeracions, participeu al correfoc en els carrers amples. 
Col·laboreu amb l’organització i no demaneu aigua al veïnat: evitareu taps i relliscades, i també que la pólvora es mulli i exploti en comptes de cremar-se. 

Consells per als veïns i veïnes del recorregut:
Si el Pratifoc passa per davant de casa vostra, heu de mantenir les portes i finestres tancades, les persianes abaixades, i els aparadors i vidres protegits amb cartrons o per altres mitjans.
Traieu del recorregut qualsevol obstacle com, per exemple, testos amb plantes, bosses d’escombraries o taules i cadires. Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals. 

Molt important: Per més que les persones que participen al correfoc us demanin aigua, no n’heu de llançar fins que acabi el Pratifoc; així no hi haurà perill que la pólvora es mulli i exploti malament, amb els riscos que això podria comportar. Les persones propietàries de vehicles heu de respectar la prohibició d’aparcar en tots els carrers del recorregut.

Activitats relacionades