Pratifoc

Quan cau la nit, l’estrèpit dels tambors anuncia que el Pratifoc ja és aquí! Davant la mirada expectant de grans i petits, el Pollo i els diables del Prat vessen tota la seva fúria ancestral pels carrers de la ciutat, en una orgia de flames, espurnes i percussió. Res no pot aturar la dansa de foc atàvica dels diables, un espectacle apoteòsic amb el qual estan disposats a delectar-nos a tots.

Sortida: pl. de l'Església. Recorregut: pl. de la Vila, c. de Ferran Puig, c. de Santiago Rusiñol, c. de Jaume Casanovas, c. de Madoz, c. de Ferran Puig i arribada a la pl. de la Vila. 

Colles convidades:  Colla de Diables de Viladecans,  Colla de Dibales de García (Terres de l'Ebre), Ball de Diables del Prat , Colla de Diables del Prat i la participació del Pollo i la Ferla de Begues

Consells per a les persones que segueixen el Pratifoc: 
Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les persones que hi participeu. A fi d’evitar-los, es recomana portar roba de cotó -amb mànigues i pantalons llargs-, sabates esportives de pell i ben cordades, i mocadors o barrets al cap.
Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, llanceu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames; sobretot no correu, perquè les flames s’escamparien i serien més perilloses. 
Eviteu les aglomeracions, participeu al correfoc en els carrers amples. 
Col·laboreu amb l’organització i no demaneu aigua al veïnat: evitareu taps i relliscades, i també que la pólvora es mulli i exploti en comptes de cremar-se. 

Consells per als veïns i veïnes del recorregut:
Si el Pratifoc passa per davant de casa vostra, heu de mantenir les portes i finestres tancades, les persianes abaixades, i els aparadors i vidres protegits amb cartrons o per altres mitjans.
Traieu del recorregut qualsevol obstacle com, per exemple, testos amb plantes, bosses d’escombraries o taules i cadires. Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals. 

Molt important: Per més que les persones que participen al correfoc us demanin aigua, no n’heu de llançar fins que acabi el Pratifoc; així no hi haurà perill que la pólvora es mulli i exploti malament, amb els riscos que això podria comportar. Les persones propietàries de vehicles heu de respectar la prohibició d’aparcar en tots els carrers del recorregut.

Activitats relacionades

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 18/09/2021 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals

Mujeres Maravillas

Tipus: Proposta
Quan: 18/09/2021 de 10:30 a 12:00 h
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa