Pratifoc

Un any més, els carrers s’omplen amb l’estrèpit dels tambors que anuncien el pas dels Diables del Prat. El foc i la percussió exciten a la població i els carrers es converteixen en un espai de dansa ancestral, de joc i d’alliberament. És el Pratifoc, on el Pollo treu la seva versió més ferotge i espectacular, on els diables estan disposats a ballar sense límit. Benvingudes a la festa major del foc!!

Sortida: pl. de l'Església. Recorregut: pl. de la Vila, c. de Ferran Puig, c. de Santiago Rusiñol, c. de Jaume Casanovas, c. de Madoz, c. de Ferran Puig i arribada a la pl. de la Vila. 

Colles convidades: Drac del Vendrell, Drac de Casablanca-Sant Boi, Drac Capellà d'Horta, Diables de Casablanca. També es farà una benvinguda especial a la colla Ball de Diables del Prat, acabada de formar. 

Consells per a les persones que segueixen el Pratifoc: 
Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les persones que hi participeu. A fi d’evitar-los, es recomana portar roba de cotó -amb mànigues i pantalons llargs-, sabates esportives de pell i ben cordades, i mocadors o barrets al cap.
Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, llanceu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames; sobretot no corregueu, perquè les flames s’escamparien i serien més perilloses. 
Eviteu les aglomeracions, participeu al correfoc en els carrers amples. 
Col·laboreu amb l’organització i no demaneu aigua al veïnat: evitareu taps i relliscades, i també que la pólvora es mulli i exploti en comptes de cremar-se. 

Consells per als veïns i veïnes del recorregut:
Si el Pratifoc passa per davant de casa vostra, heu de mantenir les portes i finestres tancades, les persianes abaixades, i els aparadors i vidres protegits amb cartrons o per altres mitjans.
Traieu del recorregut qualsevol obstacle com, per exemple, testos amb plantes, bosses d’escombraries o taules i cadires. Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals. 

Molt important: Per més que les persones que participen al correfoc us demanin aigua, no n’heu de llançar fins que acabi el Pratifoc; així no hi haurà perill que la pólvora es mulli i exploti malament, amb els riscos que això podria comportar. Les persones propietàries de vehicles heu de respectar la prohibició d’aparcar en tots els carrers del recorregut.

Activitats relacionades

Consell Municipal de Salut

Tipus: Proposta
Quan: 11/05/2021 de 17:00 a 18:30 h
On: on line a Zoom amb enllaç

LAIKA LAB - Presentació de projectes

Tipus: Proposta
Quan: Del 11/05/2021 - 17:30 h al 11/05/2021 - 19:00 h
On: Centre d'Art Torre Muntadas

Sessió de retorn: resultats del procés participatiu de...

Tipus: Proposta
Quan: 11/05/2021 de 18:00 a 19:30 h
On: Plataforma Zoom