Esteu aquí

20+20: Recorregut artístic amb activitats participatives

Els membres de l’Escola d’arts del Prat han organitzat una jornada festiva al carrer per celebrar els 40 anys d'aniversari de l'entitat. En aquest dia, es dinamitzaran tres accions artístiques en tres espais que han estat seus de l’Escola d’Arts del Prat: a la Plaça de Pau Casals (davant de l’Escola Municipal de Música), als jardins del Centre d’Art Torre Muntadas, i al Centre Cultural El Remolar. Les tres propostes seran conduïdes per artistes de la ciutat i el públic hi podrà participar lliurament.

També es podran visitar les exposicions 20+20 al hall del Centre d’Art Torre Muntadas i a la Saleta de l’Escola d’Arts del Prat, durant tot el matí.

La Citadora

11:00 – 12:30h  a la Plaça Pau Casals

Creació de noves cites a partir de cites d’artistes

Activitat dinamitzada per l’actriu Joana Romero

Construcció i intervenció mural a partir de paraules adhesives al mur de la plaça. A mode de cadàver exquisit, s’anirà confeccionant un text, de manera atzarosa, a partir de les frases i paraules que fan referència al món cultural i artístic. L’objectiu d’aquesta acció poètica és la de rellegir les relacions de les persones que participin amb l’Escola d’Arts i resinificar els discursos des de la seva construcció col·lectiva. 

El connector

11:30-13h als Jardins del Centre d’Art Torre Muntadas

Generador de nodes entre les seus històriques de l’Escola d’Arts

Activitat dinamitzada per l’artista Olga Merchán

Acció en la qual posarem en valor i donarem forma visible a la xarxa de sentiments creats en els 40 anys d'història de l'Escola d'Arts entre les persones que han format part d' ella, les seus que l'han acollit i la ciutadania general del Prat. Aquesta "xarxa de sentiments" quedarà reflectida sobre un mapa intervingut mitjançant les unions que els participants faran amb diferents codis de colors que relacionaran persones (fotos) i espais (seus marcades en mapes) entre sí.

L' Audiogramador

12:00 a 13:30h a l’Escola d’Arts del Prat. Centre Cultural El Remolar 3r pis

Registrador visual dels sons quotidians dels tallers de l’Escola d’Arts

Activitat dinamitzada pel músic Make i l’artista Maite Travé

Acció guiada de creació col·lectiva d’una partitura a partir dels sons extrets de la manipulació dels utensilis i eines que es fan servir als tallers de ceràmica, escultura, esmalts, joieria, pintura i dibuix. El que es pretén és oferir una experiència interactiva, així com apropar als assistents d’una manera diferent les instal·lacions i els tallers de l’Escola d’Arts. 

El Vernissage

13:30h a l’Escola d’Arts del Prat. Centre Cultural El Remolar 3r pis

 

  • Accessible

Activitats relacionades