Esteu aquí

02 minutos, 231 pasos

02 minutos, 231 pasos. Un projecte de Fito Valero

El projecte es basa en l'aparent distància entre el Centre d'Art Torre Muntadas i el seu taller al carrer Santiago Rusiñol 79, separats només per 02 minuts i 231 passos. Durant el temps que dura l'exposició, les activitats del Centre d'Art es portaran a terme al que fins ara era un taller privat, i l'activitat de l'artista es trasllada físicament al Centre d'Art. Es tracta d'intercanviar les funcions predeterminades a aquests dos espais, a partir d'una sèrie d'accions, activitats, instal·lacions, tot generant, a partir de la producció pictòrica, una sèrie de contactes, intervencions, intercanvis i transicions entre aquests dos espais.

Aquest canvi de rols anirà acompanyat d'un seguit de peces de l'artista que parlen sobre el temps, els canvis, i la importància dels processos quan el que es busca no és un final, sinó la vivència d'endinsar-se en alguna cosa i deixar-se emportar. El fet essencial és el temps que ens dediquem i dediquem a observar i observar-nos, perquè quan ho fem és quan les coses prenen sentit i es completen.

Valero convida a recórrer aquests 02 minuts i 231 passos de manera simbòlica a altres artistes i agents culturals del context i a la ciutadania, tot incorporant al projecte les seves interpretacions, textos, obres i intervencions, insistint en la idea que l'art com una construcció, reflexió i interpretació col·lectiva.

Divendres d'ocupació + Tertúlies d'art

Durant tres divendres, el taller pren el paper d'amfitrió del projecte "Tertúlies d'art" portat a terme fins ara al Centre d'Art Torre Muntadas. Aquest cicle, anomenat ara "Divendres d'ocupació", continua establint tertúlies al voltant de l'art, detonades per la presència de l'obra d'artistes convidats a participar per Valero. En format fila zero, incorporarem a diferents entitats de la ciutat que en la seva activitat, comparteixen temes amb els projectes dels artistes.

Taller i espai de trobada

Durant l'exposició l'artista farà servir el centre d'art com a taller personal. El públic podrà acostar-se, connectar amb ell i deixar les seves impressions sobre el seu treball.