Salutació de l'alcalde

Ara més que mai, (re)trobem-nos!

En el darrer any i mig hem après de què és sinònim la covid: confinament, restriccions, distància social... Un dels seus antònims és, per tant, la idea de Festa Major. Perquè la Festa Major vol dir aplegar-nos, abraçar-nos, fer nostres les places i els carrers i gaudir de la cultura en comunitat. Dir que tenim ganes de superar d’una vegada aquesta maleïda pandèmia és el mateix que dir que tenim ganes de Festa Major.

Al Prat, la Festa Major és també és sinònim de (re)trobada: ens retrobem després de les vacances, a l’inici de cada curs. I volem que ho sigui ara més que mai. Aquesta (re)trobada seguirà inevitablement marcada per una crisi sanitària que no ha acabat i que condiciona encara la nostra vida en comú. En aquest context us presentem el programa de la millor Festa Major possible.

Si ho podem fer és gràcies a la ciència, que està desenvolupant remeis cada cop més eficaços contra la covid. Per això, ens fa molt feliços i felices que la pregonera d’enguany sigui la Carlota Dobaño, una científica pratenca que quan la pandèmia va esclatar va posar els seus coneixements sobre la malària al servei de la lluita contra el nou coronavirus que l’ha causat. El seu exemple ens enorgulleix i esperem que inspiri molts nens i nenes del Prat a estudiar i treballar per transformar el nostre món a través de l’educació i la cultura, de l’esperit crític i el coneixement.

I podem celebrar la Festa Major gràcies al compromís i el treball que fan totes aquelles persones de la nostra ciutat que participen en les entitats que la fan possible. Sou vosaltres els i les que feu festa major. Ara més que mai, el vostre esforç resulta clau per superar l’atzucac que patim.

La Festa Major és un moment en què la ciutat vibra, i expressa els seus anhels i esperances. Els pratencs i pratenques hem sabut construir un lloc al món que ens enorgulleix i ens estimem. Ara, el pla d’Aena d’ampliar l’aeroport amenaça l’equilibri que tant ens ha costat conquerir. Aprofitem aquests dies de festa també per fer sentir la veu pratenca en defensa del nostre territori.

I finalment, us animo a actuar amb prudència i responsabilitat. Tenim moltes ganes de, com deia en Cruyff, sortir i disfrutar, però hem de tenir present que ho fem en un moment en què encara no hem acabat de doblegar la covid. L’equip de Cultura i tots els serveis municipals implicats han treballat de valent per generar els espais on poder-ho fer amb totes les garanties: muntant la Grada de Cultura Popular, habilitant els patis d’algunes escoles, i altres espais festius distribuïts per tota la ciutat. Ara, comptem amb la responsabilitat de tothom per garantir una molt bona festa.

Visca el Prat i visca la seva Festa Major!

Lluís Mijoler Martínez