festes_popular_flama_canigo_viu la cultura

Arriba el bon temps i la ciutadania s’apodera del carrer. Els veïns i veïnes ens trobem per compartir els millors moments de l’any, fent barri i fent cultura.

Celebrem  l’arribada de l’estiu  i la nit més curta de l'any amb les revetlles de Sant Joan i l'arribada de la Flama del Canigó, les festes dels barris dels Jardins de la Pau, La Barceloneta, La Granja, el Nucli Antic i les Cases de la Seda i la resta de festivals i actes culturals que es celebren durant l'estiu. 

Festes de Sant Pere i Sant Pau

troabada gegantera

Del 29 de juny a l’2 de juliol, la Federació d'Entitats El Nus  celebra les festes de Sant Pere i Sant Pau, copatrons de la ciutat, amb un programa d’activitats on participen totes les colles i entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.  Consulta el programa d'activitats

Viu les revetlles amb precaució

Al web Revetlles amb precaució hi trobaràs consells per viure aquests dies d'una forma segura.

Espais naturals riu

Per minimitzar el risc d'incendis,  del dia 23 de juny els Espais Naturals del Riu (itinerari 1 i 2, i itinerari 3) tindran un horari excepcional, de 9 a 15 h.

  • En el moment de triar els petards, vigileu que siguin adequats a les edats dels infants que els faran servir.
  • Abans de manipular els petards, cal assegurar-se de prendre les precaucions adequades i utilitzar mitjans segurs, com metxes, per encendre’ls.
  • No els subjecteu amb les mans ni els acosteu a la cara o al cos.
  • Tingueu molta cura de no llençar-los a prop d’aglomeracions de persones o contra animals o persones.
  • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

Consulteu tots els consells d’autoprotecció en la manipulació de petards abans de fer servir material pirotècnic.

  • Abans de fer servir material pirotècnic, informeu-vos de les possibles restriccions i mesures.
  • A qualsevol punt del municipi, incloent nucli urbà, platja i espais naturals, está prohibit encendre fogureres  (excepte l'autoritada a jardins de Mon Racó) i fanalets de foc dels que s'enlairen.
  • Recordeu que a la platja, a més, també està prohibit tirar cohets.

RECORDEU: L’ús de pirotècnia eleva el risc d’incendis i els Espais Naturals del Riu són zones especialment vulnerables.  L'ús de fanalets de foc que s'enlairen i de cohets és especialment perillós per al nostre entorn,  ja que es difícil controlar-ne la trajectòria i poden provocar incendis amb facilitat.

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el benestar dels animals durant les festes i revetlles

 

Tota l'agenda de festes populars i revetlles


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Festes de Sant Joan

El foc de Sant Joan arribarà a la ciutat des del cim del Canigó. La Colla de Diables i la resta d'entitats de cultura tradicional rebran la Flama a l'avinguda Verge de Montserrat i l'acompanyaran fins al barri de la Barceloneta. 

Divendres 23 de juny, a les  19 h. Av. Verge de Montserrat, davant de La Capsa. Més informació

Celebrem l'inici de l'estiu i la nit més curta de l'any.

Consulta les revetlles de Sant Joan de la nit del 23 de juny. Més informació 

RECORDEU:

A tota la platja estan prohibits els petards, la pirotècnia i les fogueres, són extremadament perilloses.

El servei de neteja començarà cap a les 6 h de la matinada del dia 24 de juny.

Recomanem l’accés al litoral amb transport públic: hi haurà un Servei de bus des de les 21.05 h de la nit i fins les 9.05 del matí, amb una freqüència de pas de 30 minuts. Consulta la ruta i els horaris

Si necessiteu utilitzar el cotxe, només podreu fer servir les bosses d’aparcament ubicades al costat del Centre Municipal de Vela.

ATENCIÓ:  

  • A partir de les 17 h del 23 de juny, es farà un buidatge progressiu del passeig marítim i, per tant, es prohibeix l’estacionament de vehicles a tot el passeig.
  • A partir de les 20 h del mateix 23 de juny, es tancarà la platja al trànsit vial del litoral a partir de la rotonda de l’inici del passeig (únicament en sentit d’entrada).

Servei especial de bus a la platja (pdf - 2844017 bytes)

Més Viu la Cultura