Esteu aquí

Benestar animal durant les festes i revetlles

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el benestar dels animals durant les festes i revetlles com la que viurem el proper dijous a la nit, per Sant Joan.

dimarts, 21 juny, 2022 - 09:30

L’arribada de l’estiu i les festes majors sovint va acompanyada de trabucaires i petards. El proper 23 de juny a la nit n'és el principal exemple. Des de la secció de Salut Pública i Consum, difonem uns consells per a disminuir les molèsties als nostres animals de companyia. Cal tenir molt present que les pors, com d'altres problemes de comportament, no tenen una solució immediata, sinó que cal treballar-les de manera conscient i constant, amb l’assessorament del personal veterinari.

Per tal de garantir el benestar dels animals durant les festes com la Revetlla de Sant Joan, compartim els següents consells: 

• Encara que estiguin acostumats a dormir a l’exterior, cal que dormin a l’interior per a evitar que intentin fugir.

• Mai el deixis lligat: no evitarà que escapi. De fet, es poden escapolir en una situació de pànic extrem i no poder fugir davant d’una situació que els horroritza pot ser perjudicial

• Tancar portes i finestres, per a esmorteir el soroll.

• La ràdio o la televisió poden ajudar a camuflar els sorolls.

• Cal modificar els passejos, adaptant-los als horaris i carrers més tranquils.

• Crea una zona segura, on l’animal es pugui amagar: pot ser la dutxa, o sota el llit, tranquil i de fàcil accés, amb les seves joguines.

• La persona responsable de l'animal és el referent per a la seva seguretat.

• Les carícies continuades reforçaran l’actitud de por de l’animal i es perpetuarà la conducta. Renyar tampoc no és una opció adequada. No es tracta d’ignorar el seu malestar, sinó d’intentar que senti que no hi ha motius de preocupació.

• Només professionals de la veterinària poden receptar medicació.

• La identificació correcta dels animals (microxip donat d’alta i xapa identificativa) facilitaran la localització de les persones que en són responsables en cas de pèrdua.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...
Oficina Integral d'Atenció Social 1

dimecres, 30 novembre, 2022 - 12:45

El Prat, tercer municipi català amb una millor inversió social segons un informe de gerents de serveis socials de l’Estat

Amb 182,94 € per habitant i any, el Prat és el tercer municipi català amb...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...