Exposició ARTvinguda

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, en col·laboració amb una quinzena d’artistes, va inaugurar el 22 de març la mostra “Expo ArtVinguda”.

La principal peculiaritat de la mostra és que els murals artístics s’exposen sobre les tanques de les obres que s’estan fent a l’Avinguda de la Verge de Montserrat.  D’aquesta manera, es transforma el paisatge visual d’una zona en obres en una mostra d’art a l’aire lliure, per fer més amable el pas per l’avinguda als veïns i veïnes i dinamitzar l’activitat comercial.

 

 

Obres i artistes de l'exposició:

1. REGINA INSENSER

Il·lustradora i concept artist. Des d’un principi ha volgut emprendre el seu camí cap a la seva gran passió, el dibuix i l’art. Els seus primers encàrrecs arribaren quan cursava batxillerat artístic, mentre que al Grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona la seva obra va adquirir un major grau de maduresa. Temps després va realitzar el Màster en Animació de la Universitat Pompeu Fabra, on va encaminar la seva obra cap al Concept Art, va fer les pràctiques a BRB Internacional i va participar, per primer cop, en la creació d’un curt d’animació, Delirium Danzanti (2018).

La seva obra engloba diferents àmbits de les arts plàstiques, des de pintures murals i retrats fins a il·lustració de moda i el Concept Art.


 

2. DANA ARNEDO (CHYANADANA)

Il·lustradora freelance. Estudiant d'infermeria que va canviar la bata pel llapis, la seva gran passió des de sempre, i va iniciar carrera al món de les arts començant per la impressió i l'edició de revistes.

Va ser becària a Norma editorial. D'aquí, va passar a l'animació i es va formar a l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona i va ser alumna en pràctiques a BRB internacional.

3. ELENA SÁNCHEZ

Estudia il·lustració a l'Escola d'Art del Treball, a Barcelona, on a través de les pràctiques externes té el seu primer contacte amb el món de l'animació, realitzant disseny de personatges i fons per la sèrie Misha la Gata Violeta, a Stanton Studio. És també durant aquest període que, mitjançant concursos estudiantils, exposa a MACBA i a ArtsLibris, Arts Santa Mònica.

Poc després estudia animació 3D i realitza pràctiques a BRB Internacional, on participa en l'animació i edició del curt Ja venen... Reis El Prat 2018.

4. LAIA RUZ

Artista pratenca. Va estudiar il·lustració a l'Escola d'art Serra i Abella i fins al moment ha participat en múltiples exposicions, movent-se entre el Prat i Barcelona.
Ha elaborat material divulgatiu per l'ajuntament, majoritàriament pel "Departament de la dona" i "El Lloro". Col·labora amb associacions, organitzacions i revistes sempre que té l'oportunitat.

Guiada per múltiples inquietuds ha participat en fires com la del "Llibre d'artista i la petita edició de Barcelona", en experiències com "Bibliòpsia", organitzat per Unzip l'any 2015, i la iniciativa del Lloro "Pintem el mur de l'estació".

Actualment segueix treballant en nous projectes i formant-se de manera autodidacta.

5. JUAN FERNÁNDEZ

Llicenciat en Belles Arts a la Massana. Va començar a estudiar dibuix a l'Escola de Dibuix i Pintura del Prat. Durant un temps va estar treballant com a freelance il·lustrant llibres per a diverses editorials.

Va començar a dedicar-se professionalment a l'aerografia cap a l'any 2000. Va treballar a diferents estudis en aquesta especialitat. En l'actualitat és copropietari d'Old Machine, taller custom orientat a la transformació de les motos custom mitjançant la pintura i l'aerografia.

6. DANIEL BALLARÍN

Il·lustrador. Nascut el 1994,va formar-se a l'escola Llotja de Barcelona en Il·lutració i a Mare de Déu de la Mercè en Modelatge i Animació 2D-3D. Va estudiar còmic durant 11 anys a l'escola "Fem Art". En la seva trajectòria com a Il·lustrador ha guanyat el primer premi en el concurs de còmic Crack! a Santa Cristina d'Aro. Ha dissenyat cartells per a "l'Associació Hip Hop del Prat", l'associació de teatre "3 dits al Front" i  "Dance District". Ha col·laborat també en el storyboard de "Balada triste de los Clash" , en l'anunci "Benvinguts al Prat" i en el videoclip animat "Fes-me l'any". 

Actualment col·labora amb Mindblow studios com a concept artist i Animador 3D i com a director artístic del musical "Adios Sr.Destino".

7. SERGI MAÑÀ

Dissenyador gràfic i il·lustrador. Va estudiar dibuix artístic dos anys a l'Escola d'Arts del Prat. Va iniciar els estudis de batxillerat artístic al Baldiri Guilera l'any 1999. Més tard va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona per acabar fent el cicle superior de disseny gràfic publicitari al Serra i Abella de l'Hospitalet. Va treballar amb Miguel Gallardo mentre acabava els estudis. Ha treballat en diferents despatxos de disseny gràfic i ara està treballant al COIB com a dissenyador gràfic de la casa.

Té el seu propi estudi de disseny instal·lat al Prat i ha treballat per a l'Ajuntament en diferents treballs, com el cartell de la Festa Major 2017. També col·labora amb diferents entitats de cultura del Prat.

8. CONXITA HERRERO

Artista multidisciplinar, que dibuixa, fa “fanzines” i escriu poemes i cançons. El 2016, va publicar "Gran bola de gelat" (Apa-Apa), un recull d'històries curtes en còmic i el 2017 va presentar el disc "Abduïda per formar una parella" (Elefant Records) del grup Tronco, projecte musical que comparteix amb Fermí Herrero, el seu germà petit. Col·labora en diferents "fanzines", revistes i llibres col·lectius.
 

9. ÓSCAR CALZADA

Dissenyador gràfic i il·lustrador, el seu primer contacte amb el dibuix va ser de ben jove a l'Escola d'Arts del Prat. Com a dissenyador, es va formar a les escoles EMAiD (Vilanova i la Geltrú) i Eina (Barcelona).

Va ser l'encarregat de la imatge de la 39a Fira Avícola del Prat (guanyadora l'any 2013 d'un premi Laus Plata de disseny) i de la Festa  Major del Prat 2015.

10. NÚRIA INÉS (TINTA FINA)

Ha travessat l'avinguda uns quants cops i inclús un amb sabatilles d'estar per casa. També hi va fer cua durant dues hores i quart per entrar a veure Titànic i s'hi ha relliscat els dies de pluja.
Va estudiar Belles arts i un màster en produccions artístiques i investigació que va acabar el 2012 quan va començar a donar classes a l'escola d'arts del Prat (que mola molt i és al carrer Ramon Llull, tot girant l'avinguda una abans de l'avinguda del Remolar) Aquest mateix any, també va fer el cartell de la festa major.
Actualment combina l'activitat com a relatora gràfica i docent amb els projectes d'arts visuals com "Canción para Consuelo" que ha de presentar a la sala d'art Jove de la Generalitat aquest 2018 o la novel·la gràfica "la importancia de ser rosa" amb guió de Miguel Ángel Blanca publicada per l'editorial Barrett el 2017.  

11. ORIOL VIDAL

Il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la UB, el seu hobby des de ben petit, la il·lustració i el dibuix animat, va esdevenir la seva professió.

Compaginant-ho amb els estudis, va introduir-se primer en el món de l'animació, gràcies a grans professionals pratencs, i després ho va combinar amb el sector de la il·lustració, fins avui dia en què exerceix totes dues especialitats.

12. PURIFICACIÓN HERNÁNDEZ

Il·lustradora. Des de ben petita, quan va assistir a l'Escola d'Arts del Prat, va fer del dibuix i l'expressió artística la seva passió. Una passió que va anar agafant diferents formes, com la llicenciatura de Belles Arts en l'especialitat de gravat, els estudis d'il·lustració a l'Escola Massana i el postgrau en il·lustració a Eina.

Avui la Purificación publica amb les principals editorials del país, ha fet una sèrie de dibuixos per TV, treballa en publicitat, creuant fronteres com demostra la recent publicació a la prestigiosa editorial Simon and Schuster, Nova York: BAMBOO FOR ME, BAMBOO FOR YOU.

13. DIDAC ROCHO

Il·lustrador, va cursar Belles Arts a Barcelona en l'especialització de fotografia, tot i que posteriorment s’ha dedicat més al dibuix. Vinculat al projecte d'Uikú al Prat i, des de fa dos anys, endinsat al món de les agències de publicitat, ho compagina amb projectes propis i la realització de "fanzines".

14. ORIOL ROCA

Fill del Tibidabo i de les sessions dobles de cinema a "Sesión de tarde". A casa tothom dibuixa així que ell també dibuixa. Estudia cinema al CECC. Dibuixa. Treballa d'atrezzista a Gestmusic fins que se n'atipa. Dibuixa. Entra al món de l'animació a can BRB i dibuixa cobrant.

Anys més tard, amb cinc socis, funda l'estudi EDIACARA  i dibuixa més del hagués cregut que era possible. 

En l'actualitat és soci fundador de WUJI HOUSE amb l'Ángel Coronado i segueix dibuixant molt més del que el seu metge aconsella.

15. ÁNGEL CORONADO

De petit va voler ser astronauta, pirata i futbolista. Però va descobrir que tenia por a les altures, que això de ser pirata ja no estava ben vist i que la cua dels que somien amb ser futbolista era interminable. Així que no li va quedar més remei que ser dibuixant que era una altra manera de tenir el cap als núvols.

Un dia s'assabenta que prop de casa, dos bojos meravellosos i tot un gran equip estan realitzant una pel·lícula d'animació amb un nom estranyíssim. La seva participació en Peraustrínia 2004 li obre les portes al món de l'animació. Treballa per a les principals empreses del sector, participant en més de quaranta projectes d'animació, en totes les facetes com a animador, dibuixant, dissenyador i il·lustrador i exercint funcions de direcció i realització. De tant en tant té temps per col·laborar en el món editorial i la publicitat.

Al costat de quatre ments inquietes, funda EDIACARA Estudi per dedicar-se a la creació de projectes i continguts audiovisuals. En l'actualitat és soci amb l’ Oriol Roca de l’ estudi WUJI HOUSE, productora encarregada de la realització de projectes de sèries d'animació i il·lustració editorial.

TONI GARCÍA

Coordinació artística del projecte

Director Creatiu. Va compatibilitzar els seus estudis d’Enginyeria de Telecomunicacions amb la seva veritable passió: l’art i el dibuix animat. Format a l’Escola d’Arts del Prat, la seva trajectòria com a publicista i artista freelance fa un gir important quan participa a Peraustrínia 2004, llargmetratge d’animació d’en Fermí Marimón i Àngel García.

Poc temps després col·labora com a storyboardista i il·lustrador a BRB Internacional treballant per diverses sèries i TV movies. Actualment responsable de la direcció Creativa i Artística del grup BRB i embarcat en nous projectes d’animació i interactius.

18 anys president de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat, col·labora activament també amb d’altres associacions i entitats culturals pratenques. En aquest moment és també patró de la Fundació Esperanzah! i Secretari d’ASCAP.

Concurs de l’exposició ARTvinguda: “Busca els personatges amagats als murals de l’exposició”

En el marc de l’exposició “ARTvinguda”, situada al tram central de les obres de l...