La Recepta

La Recepta

El Joan porta la parada núm. 9 del Mercat Municipal, la Polleria Antonia, que havia estat de sa mare. Una polleria on podem trobar bon aviram, pollastre de pagès i ecològic, ous, etc. Un pollastre, l’ecològic, que es diferencia per que està criat en llibertat, alimentat amb un pinso i gra 100 % natural i certificat, lliure de transgènics i amb garantía del CCPAE. El Joan ens proposa una recepta molt fàcil i amb toc oriental: pollastre amb mel i llimona, comí i sèsam.

Descarrega la recepta (pdf - 191122 bytes)

Les parades del bacallà i pesca salada, olives i conserves són uns clàssics dels Mercats. La Dolores regenta la parada 22 del Mercat Municipal dedicada a la venda de bacallà, anxoves, conserva de tonyina, olives. La Dolores ens proposa una recepta tradicional de la cuina vasca. Fàcil de preparar i amb molt de gust: el bacallà al pil-pil. Un plat pel qual cal utilitzar un bon llom de bacallà i preparar una salsa lligada amb el suc gelatinós que ha deixat el bacallà, l’oli d’oliva i l’all.

Descarrega la recepta (pdf - 185006 bytes)

La xarcuteria Cal Picapedrer, parada 14-16 del Mercat Municipal,  és una de les xarcuteries de més antiguitat i  ofici del Mercat Municipal.  El David és la 2a generació de xarcuters. El David proposa un filet de porc farcit, una recepta molt senzilla amb una de les peces més gustoses, rica en nutrients i baixa en proporció en greixos en comparació amb d’altres peces de carn.

Descarrega la recepta (pdf - 194317 bytes)

Polleria la Mercè. La Mercè Gabarrón la trobem a la parada 11 del Mercat Municipal, a la polleria que porta el seu nom. Una polleria de referència del Mercat Municipal on trobarem un bon assortit d’aviram,  pollastre de roda, de pagès, “Pota Blava”, ànec mut, gall d’indi, conills i altres. La Mercè ens proposa una recepta amb un bon pollastre de pagès. Una recepta de “mar i muntanya” fàcil i molt mediterrània.” 

Descarrega la recepta (pdf - 192692 bytes)

La Montse Torres, la filla de la Remedios i el Manuel, representa la nova generació al capdavant d’aquesta polleria, la parada núm. 12 del Mercat Municipal. Una polleria de referència del Mercat on trobareu sempre el pollastre “Pota Blava”. Un pollastre molt especial, autòcton del Prat, que li dona el seu nom i que té una gran qualitat. La seva proposta és per cuinar un bon rostit, un pollastre del Prat a la Catalana, amb prunes i pinyons. Foc lent, xup, xup i paciència per obtenir un resultat excels: un pollastre de carn melosa i tendra.

Descarrega la recepta (pdf - 193502 bytes)

La Mari Angels Balastegui es la titular de la parada 10 del Mercat Municipal, dedicada a carnisseria de be, cabrit i menuts. Una veterana del Mercat amb el seu marit el Joaquim Vila. La Mari Angels ens proposa una recepta de la cuina de sempre. Un plat tradicional elaborat amb tripa i cap de la vedella, xoriço i pernil per donar un bon gustet, una bona picada i vi blanc. Senzill i molt gustós. Per fi els calls pas a pas...

Descarrega la recepta (pdf - 204875 bytes)

La Carme és la titular de la parada 7 del Mercat Municipal dedicada a la venda de carn de vedella. La Carme és també una veterana del mercat. Bon producte, el bon ofici i la seva simpatia son les seves credencials. Una recepta senzilla d’arrels italianes que es prepara amb aquesta peça de carn que porta os, d’aquí li ve el seu nom. Un guisat molt gustós i econòmic que no podeu deixar de tastar!

Descarrega la recepta (pdf - 193112 bytes)

Isabel Anguera és propietària de la parada 6-8 del Mercat Municipal dedicada a la venda de menjars precuinats. La Isabel va començar en la parada 6 i al poc temps la va poder ampliar amb la 8, on té la seva cuineta. Una gran cuinera que cada dia prepara menjars casolans acabats de fer pels que no tenen temps per cuinar o tenen que menjar fora de casa per motius de feina. Uns menjars pel dia a dia, saludables i boníssims.

Descarrega la recepta (pdf - 191285 bytes)

En Josep Mas és el propietari de la parada 1-3 del Mercat Municipal dedicada a la venda carn de vedella. Una activitat que va iniciar la seva mare i que han continuat la seva germana i ell mateix. Una gran experiència i ofici al servei del seus clients des de fa més de 60 anys. En Josep ens proposa una recepta amb mitjana de vedella de Girona. Una peça de carn magra, tendra i melosa ideal per la planxa o fregir.

Descarrega la recepta (pdf - 77558 bytes)

Del mercat a la taula Josep Mas

Joaquim Vila és el titular de la parada núm. 4 del Mercat Municipal, especialitzada en carn de xai. Un veterà del Mercat, junt amb la seva dona la Ma Àngels, que regenta aquesta activitat, abans els seus pares i abans l’avi, des dels primers inicis del Mercat Municipal. En Joaquim ens proposa una recepta ben senzilla però infalible. Una recepta de la cuina de sempre. Un clàssic.

Descarrega la recepta (pdf - 84352 bytes)

Equipaments