Recomaneu llibres als nens i nenes del Prat

En aquest apartat trobareu les darreres recomanacions de llibres per a tots els nens i nenes del Prat. Envieu-nos les dades del llibre que voleu recomanar a consellinfants@elprat.cat i l’inclourem en aquest apartat. Si hi adjunteu una imatge de la coberta, molt millor!

Mònica Sánchez recomana:

 • El oráculo de Delphi Keep
  Victoria Laurie

Sergio Román i Carlos Ramos recomanen:

 • El fantasma de la biblioteca

En un col·legi normal, uns quants alumnes d'una classe han acabat de llegir el llibre del trimestre, La biblioteca dels llibres buits. A tots, fins i tot a la professora, els ha encantat, així que han decidit fer una obra de teatre basada en aquest llibre. Es divideixen en tres grups: actors, attrezzo, i guionistes, i cada un va a fer la seva feina.

Els guionistes comencen per anar a la biblioteca del poble, on troben un llibre molt antic i, a partir d'aquest llibre, decideixen quina serà l'estructura de l'obra: uns nens qualssevol troben un llibre vell a la biblioteca i alliberen un fantasma que fa que les lletres dels llibres caiguin. Però després resulta que la persona que va proposar aquesta idea no va ser cap d'ells, va ser un home vell i misteriós, que a més va assegurar que havia estat ell qui havia donat la idea a l'escriptor Jordi Sierra i Fabra per escriure el llibre La biblioteca dels llibres buits. Els guionistes ho accepten, però el prenen per boig. I quan l'home els diu que vol participar a l'obra, encara més pensen que està boig. Però canviaran d'opinió quan descobreixin que tant els actors com els d'attrezzo han rebut la mateixa visita, la mateixa idea i la mateixa proposta. Val més deixar que l'home treballi a l'obra.

Laia Sánchez i David Herblot recomanen:

 • El lloc més bonic del món
  Ann Cameron
  Editorial Alfaguara 2003
  Adreçat a nens/es a partir de 8 anys

El lloc més bonic del món és un llibre que tracta d’un nen que es diu Juan i viu a Guatemala. És fill de pares separats i ha anat a viure amb la seva àvia. Del seu pare no en sap res i la mare també l’ha abandonat per anar a viure amb un altre home. El nen, que té set anys, per ajudar a la seva àvia a guanyar alguns diners, enllustra sabates. No pot anar a l’escola però vol aprendre a llegir. Al final ho aconsegueix gràcies al seu interès i és admès a l’escola.

L’autor del llibre aprofita la història per donar-nos a conèixer la vida que fa la gent a Guatemala, concretament al poble de San Pablo, on va néixer el nen. Algunes pàgines tenen dibuixos per situar-nos més en el lloc que es descriu.

També a través de la història ens ensenya a valorar el que tenim i com el lloc més bonic del món pot ser qualsevol lloc on puguis estar cofoi de ser qui ets.

Marta Soler i Andrea Zamorano recomanen:

 • Querídisimo papá
  Juan Clemente Gómez
  Editorial Edebé 1995
  Adreçat a nens/es a partir de 9 anys

Querídisimo papá és un llibre que tracta d’una família una mica especial.

L’acció passa a Elx, on viuen tres germans i la mare. El pare treballa a una altra ciutat i es dedica al món del teatre i no pot anar a veure a la seva família quasi mai. La seva filla li envia cartes però el pare està molt ocupat amb la seva feina i no les respon. Finalment el pare decideix tornar a casa, on és molt ben rebut per la seva família.

Aquest llibre ens evoca la necessitat dels fills d’estar amb els pares i que aquests els transmetin estimació i amor. Els fills ho necessitem i el llibre ens ho remarca.

La lectura va acompanyada d’il·lustracions per endinsar-nos més en la història.

Sandra Rodríguez i Hugo Ruiz recomanen:

 • L'home dels llamps
  Margarida Linuesa i Gurrera
  Editorial: Abadia 2006
  Adreçat a nens/es a partir de 8 anys

Un grup de quatrte cosins salven el món de quedar-se sense un bé molt preciat: els llibres. És un conte de ciència-ficció amb un viatge al passat actual i una visió del món del futur, uns dolents que volen dominar el món perquè ningú no pensi i uns bons que intenten que no ho aconsegueixin.

Cristina Rincón i Miguel Jiménez, membres del Consell dels Infants, recomanen:

 • Les bruixes
  Roald Dahl
  Editorial: Afaguara Infantil, 2002
  Recomanat per a nens i nenes a partir de 10 anys

Un nen i la seva àvia decideixen passar junts unes vacances i reserven una habitació en un hotel de luxe en què s'estava celebrant el Congrés Anual de l'Associació de Bruixes d'Anglaterra.

Sota una aparença de dones normals ocultaven la seva condició de bruixes i pretenien convertir en ratolins a tots els infants del món mitjançant un beuratge màgic. Els protagonistes s'endinsen en una divertida aventura i aconsegueixen vèncer les malèvoles bruixes.

És un relat ple de fantasia carregat de molt d'humor i ironia que, de ben segur, us farà passar bones estones.