Campanya preinscripció telemàtica 2023-2024

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que regula el procés de preinscripció, ha publicat la RESOLUCIÓ EDU/507/2023, de 16 de febrer, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2023-2024.

La Generalitat de Catalunya ha publicat el calendari de la preinscripció per al curs 2023- 2024 d’educació Infantil, Primària i Secundària:

  • Educació infantil (de 3 a 6 anys) i educació primària (de 6 a 12 anys): del 6 al 20 de març
  • Educació secundària obligatòria (de 12 a 16 anys): del 8 al 20 de març

• INSCRIPCIÓ PAS A PAS - El que necessites saber del procés de preinscripció

El procés serà telemàtic, a través del portal de preinscripcio.gencat.cat .

També pots fer la teva sol·licitud electrònica mitjançant IdCAT mòbil, Clave, T-CAT o DNI electrònic

Aquelles famílies que necessitin acompanyament per fer el tràmit telemàtic poden trucar a l’OAC 360, al tel. 93 595 44 14

Si la família té altres dubtes o consultes, podran acompanyar-se des de l’ Oficina Municipal d’Escolarització del Prat  al telèfon 933790050 ext. 5334 o 5335 o 5439 amb l’horari de 9:00 a 13:30h i 16:30 a 19:00h.

1. Opció d’ escola o centre educatiu.

Els centres organitzen  JORNADES DE PORTES OBERTES online

Conèixer el projecte, l’espai, els valors, les persones... que formaran part del dia a dia del teu fill/a és molt important. 

2. Conèixer les dates de tot el procés de preinscripció i matriculació. 

Coneix les dates de tot el procés de preinscripció i matriculació, així com les accions associades.

 

3. Conèixer l'oferta inicial de places de cada centre, la zona on estan localitzats  i també els Instituts adscrits (secundària) a les escoles de primària.

Les escoles de la ciutat estan distribuïdes en 4 zones . Aquesta zonificació es té en compte en la preinscripció escolar. 

Cada escola té assignat dos instituts adscrits en els quals té preferència d’admissió, a excepció de l’Escola Jaume Balmes que en té tres.

 

4.  Entén els criteris de puntuació : prioritaris i complementaris

 

5.   Prepara la documentació que hauràs d'adjuntar a la sol·licitud (Presentació fins al 22 de març de 2023)

a)  Necessitaràs DNI, llibre de família i targeta sanitària. Hauràs de tenir fotografiada o escanejada la documentació dins del dispositiu que vagis a utilitzar per fer la teva preinscripció, d’aquesta  manera tindràs un accés més fàcil i ràpid.

b) Consulteu les dades i els codis necessaris per emplenar el formulari de tots el centres de primària i secundària del Prat de Llobregat (encara no tenim link).

També pots accedir al codi d’identificació de l’alumne a través de gencat.cat.

 

6. Tingues el calendari del procés de preinscripció a mà, és important fer un seguiment.

CRITERIS IMPORTANTS A TENIR EN COMPTE PER OMPLIR LA SOL·LICITUD

La sol·licitud només es podrà fer per Internet a través del formulari que trobareu al web preinscripció.gencat.cat. Envia-la juntament amb la documentació necessària, escanejada o fotografiada. Un cop introduïdes les dades, la vostra petició quedarà enregistrada i rebreu el comprovant per correu electrònic.  Podeu accedir i modificar la vostra petició durant tot el termini de presentació de sol·licituds. NO T’OBLIIDIS DE GUARDAR EL CODI DE LA SOL·LICITUD, et servirà per fer el seguiment de tot el procés.

A la sol·licitud teniu per omplir fins a un màxim de 10 opcions. El recompte de la puntuació es farà sobre el centre que heu posat a la primera opció i es mantindrà en la resta d’opcions escollides.

 

2. Fes el seguiment de la teva sol·licitud

Fes el seguiment de la teva sol·licitud mitjançant el codi de sol·licitud que hauràs guardat prèviament. 

Per accedir telemàticament a les dades de forma individual cal accedir al web Estudiar a Catalunya. Necessitaràs:

  • El codi de la sol·licitud, que hauràs guardat en el moment de la preinscripció o que hauràs rebut mitjançant correu electrònic a l'adreça indicada en la sol·licitud.
  • El número d'identificació personal (DNI, NIE o passaport) del tutor o tutora que s'ha indicat a la sol·licitud com a referent.

3. Consulta les llistes

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i rebudes aquestes, es publicarà un llistat provisional  amb les puntuacions obtingudes. Pots accedir al llistat que es publicarà:

  • al web del centre demanat en primera opció.  Heu d’estar molt atents a les dates de publicació d’aquest llistat, perquè disposeu fins al 27 d’abril per presentar reclamacions a la puntuació rebuda si en teniu alguna objecció.
  • També a l’OME. 93 379 00 50 ext. 5334,  5335 o 5439 o a través d’aquest mateix espai web, a l’últim apartat.

Necessitaràs el codi de la sol·licitud

1. Formalitza la matrícula al centre educatiu assignat.

Molt important: si la matrícula no es fa en el període establert, es considera que es renuncia a la plaça adjudicada, llevat que sigui per causes justificades.

Cal que presentis un justificant al més aviat possible al mateix centre, perquè, si no, es considera que renuncies a la plaça i la perds.

a) Quan formalitzar la matrícula?

Del 20 al 28 de juny de 2023.

b) Què necessites?

Còpia del carnet de vacunacions de l'alumne o l'alumna. 

Si no es té el carnet de vacunacions, s'ha d'aportar un certificat mèdic oficial o el carnet de salut de l'infant en el qual figurin les dosis de les vacunes rebudes amb les dates corresponents. Si el vostre fill o filla no ha estat vacunat per indicació mèdica o per altres circumstàncies, cal aportar un certificat mèdic oficial justificatiu.
És convenient contactar amb el centre on has de fer la matrícula per saber si has d'aportar alguna altra documentació o informació que necessitin per a la seva gestió interna.

c) Com es fa la matrícula?

Contacta amb el centre educatiu on t'han assignat la plaça per concertar cita per formalitzar la matrícula dins el període establert per a la matriculació.

Prepara la documentació i la informació que necessitaràs per fer la gestió.