Centre de Normalització Lingüística


Tags: Jove, Educació
Imatge Centre de Normalització Lingüística

El CNL El Prat de Llobregat forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que és una institució pública amb presència arreu de Catalunya. Actualment en formen part la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments -entre ells l’Ajuntament del Prat de Llobregat-, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona.
La finalitat del CPNL és ser l’eix vertebrador de les polítiques lingüístiques públiques i impulsar i fomentar el coneixement i l’ús del català a tot el país. Els serveis i programes del CNL del Prat s’adrecen a la ciutadania en general i a tots els comerços i empreses del municipi.

Formació:

  • Cursos de català per a adults, amb modalitats presencials (matí, tarda i vespre) i semipresencials www.parla.cat, des del nivell inicial fins al de perfeccionament. Els certificats de nivell expedits són de caràcter oficial.
  • Cursos per a empreses i comerços, adaptats als diferents àmbits professionals

Voluntariat per la llengua:

El programa Voluntariat per la llengua posa en contacte persones que parlen habitualment català amb persones que l’estan aprenent perquè el puguin practicar: parelles lingüístiques, clubs de lectura, sortides culturals, xerrades, tallers, teatre…

Assessorament lingüístic:

  • Assessorament lingüístic i personalitzat
  • Revisió de textos breus (fins a quatre pàgines)
  • Informació i sessions sobre recursos lingüístics

Dinamització lingüística:

S’organitzen activitats per fomentar l’ús del català.

Temes relacionats

Centre Cultural El Remolar

El Centre Cultural El Remolar hi allotja l'Escola d'Arts del Prat, el Casal Municipal...