Centre de Normalització Lingüística


Tags: Jove, Educació

El Centre de Normalització Lingüística del Prat de Llobregat és una institució pública destinada al coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits i que busca la cohesió social a través del foment de l’ús de la llengua catalana.

Ensenyament de la llengua catalana:

Voluntariat per la llengua:

El programa voluntariat per la llengua té per objectiu practicar la llengua catalana, en parelles lingüístiques presencials o virtuals, en tertúlies, en clubs de lectura o en sortides culturals ... El programa posa en contacte persones que parlen habitualment català amb les que l’estan aprenent. També hi ha establiments comercials que estan adherits al programa, on es poden fer pràctiques lingüístiques reals. Adreceu-vos al CNL El Prat.

Assessorament lingüístic:

Servei adreçat a entitats i empreses, en què es revisen textos breus (fins a quatre pàgines), s'ofereix informació la legislació lingüística vigent i sobre recursos lingüístics. També s'imparteixen sessions especialitzades per tal que les persones esdevinguin autònomes lingüísticament.   ​

Sensibilització lingüística: 

En aquestes sessions et donem eines i recursos per a una bona atenció a l'usuari, per entendre per què és important respectar la tria de llengua i per què cal usar en primera instància el català com a mostra de disponibilitat lingüística. Adreçat a sectors professionals de: salut, ensenyament, comerç, esport, lleure o administració.

Temes relacionats

Centre Cultural El Remolar

El Centre Cultural El Remolar hi allotja l'Escola d'Arts del Prat, el Casal Municipal...