La Sardana de la Festa Major

Des de 2009, cada Festa Major La Capsa convida a músics i productors de la ciutat a versionar la Sardana de la Festa Major del Prat.

La iniciativa vol donar a conèixer aquesta peça presentada el 1945 que va ser composada pel mestre Ventura i Tort, amb lletra del pratenc Ferran Casanovas. A més, buscava aportar una nova mirada  a la sardana i, per això, any rere any, gent ben diversa l'ha versionada amb estils molt diferents: hip-hop, folk, world music, pop, techno, salsa, electrònica...

Després de 7 anys presentant versions diverses de la sardana de la Festa Major del Prat, enguany posem punt final al projecte de versionar-les amb dues propostes més.

La Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat ens ofereix una versió de la sardana amb un arranjament amb elements del jazz clàssic i del jazz llatí, amb un so en què els instruments de vent són els protagonistes.

D'altra banda, la Cobla del Baix Llobregat interpreta la sardana original del mestre Ventura Tort. S’han fet dos enregistraments, un d'instrumental, amb la forma habitual per a les ballades de sardanes, i l’altre amb la participació d’un cor d’infants de l’Escola Municipal de Música, que canten la lletra que va escriure Ferran Casanovas.

Contingut relacionat

Consells i recomanacions

Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les

La pregonera de la Festa Major

Susana Aragón es va iniciar des de molt jove en el món de l’hostaleria i va fer les seves primeres p

Vestim la ciutat de Festa Major

Per Festa Major vestim la ciutat de gala amb banderes als balcons i portant els mocadors i samarrete

Salutació de l’alcalde

“La Festa Major ets tu”, aquest és l’eslògan creat per l’estudi pratenc de disseny gràfic que aquest