Salutació de l’alcalde

La Festa Major ets tu

L'alcalde

“La Festa Major ets tu”, aquest és l’eslògan creat per l’estudi pratenc de disseny gràfic que aquest any ha estat l’encarregat de crear la imatge de la Festa Major. Ha sabut copsar l’esperit de la festa i la importància de tots nosaltres perquè sense nosaltres no tindria sentit, ni tan sols, seria possible. Som nosaltres els que omplim els carrers, participem de les nombroses activitats, organitzem actes, concerts, jocs, esports... ens relacionem amb la resta de la ciutat amb alegria, amb amistat, amb diversió.

La Festa Major és sempre el mateix, i sempre és diferent. Propostes per a tots els gustos i edats, des dels més petits fins als més grans. El que sempre és igual és el tret de sortida marcat per la Xarxa d’Altaveus, que ja compleix 72 edicions. Molt més actuals són el Toc d’Inici i l’Esclat de la Festa Major, dos actes de cultura tradicional que ja s’han consolidat entre la gent més jove.

La música és un dels puntals de la Festa i enguany podem trobar grups, ritmes i estils per a tots els gustos. A les Nits a l’Estació, concerts de Macaco, Siniestro Total, La Glamour Band més Sergi Shine DJ , Green Valley, Aspencat i Tapeo Sound System.  A les Músiques al Parc trobarem la cantant Martirio, amb les fusions de coples, flamenc, jazz i bolero tan particulars, i de registre ben diferent, el cantant Quimi Portet.

La plaça de la Vila es converteix en plaça castellera, on els castellers del Prat formen part de la trobada conjuntament amb altres colles, entre les que destaca la de Vilafranca.

I aquest any tenim pregonera, Susana Aragón, una persona molt reconeguda a la ciutat, la qual amb la seva professionalitat i entusiasme ha posat el Prat en el mapa de la gastronomia catalana i ha ajudat al reconeixement dels productes locals com a matèria primera en les cuines més exigents.

Amb aquest petit repàs del que hi haurà als nostres carrers i amb l’anhel que gaudiu i us divertiu, us desitjo a tots els pratencs i a totes les pratenques, molt bona Festa Major!

Lluís Tejedor

L’alcalde

Contingut relacionat

Consells i recomanacions

Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les

La Sardana de la Festa Major

Des de 2009, cada Festa Major La Capsa convida a músics i productors de la ciutat a versionar la Sar

La pregonera de la Festa Major

Susana Aragón es va iniciar des de molt jove en el món de l’hostaleria i va fer les seves primeres p

Vestim la ciutat de Festa Major

Per Festa Major vestim la ciutat de gala amb banderes als balcons i portant els mocadors i samarrete