La pregonera de la Festa Major

La pregonera de la Festa Major

Susana Aragón és la pregonera de la Festa Major 2016

Susana Aragón es va iniciar des de molt jove en el món de l’hostaleria i va fer les seves primeres passes tant a sala com a cuina. Amb el projecte i la gestió del restaurant ONA nuit, va obrir una nova mirada a la seva manera d'entendre la gastronomia, més acurada i reflexiva.

La seva filosofia culinària es basa en la recerca de les arrels del producte, amb bases senzilles i saboroses que potenciïn l'autenticitat de la matèria primera.

El 2014 va aconseguir ser xef Slow Food, i va incloure el restaurant ONA nuit a la xarxa de restaurants Slow Food Km 0. Així va començar a cuinar plats de Km 0 en els quals es prioritza el pagès proper i ecològic, s'utilitzen productes de temporada i de proximitat, es cuina peix capturat de forma sostenible... També s'evita l'ús de transgènics i es recuperen productes de l'Arca del Gust i dels Baluards d'Slow Food.

Molt implicada en la dinamització de la restauració local a través de l'aposta pel producte, ha guanyat el premi a la millor tapa del QuintoTapa Pota Blava i Carxofa Prat en diferents edicions. Arran d'aquest fet, el 2015 va arribar a la final de la Tapa de l'Any de Catalunya amb dues elaboracions pròpies, una tapa amb pota blava i una altra amb Carxofa Prat. Es va produir el fet insòlit, destacat per un jurat de prestigi, que una xef arribés amb dues propostes entre les dotze millors de Catalunya. La seva aposta va tenir premi: Susana Aragón va pujar al pòdium amb el seu Trifàsic de pota blava.

És una de les xefs més actives en la revolució gastronòmica que s'està produint al Prat i al Baix Llobregat en els últims anys, sobretot per l'aposta pel pota blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Susana Aragón considera que la bona alimentació és símptoma de bona salut: si menges bé, et sents bé.

Contingut relacionat

Consells i recomanacions

Us recordem que la participació al Pratifoc comporta uns riscos i n’heu de ser conscients totes les

La Sardana de la Festa Major

Des de 2009, cada Festa Major La Capsa convida a músics i productors de la ciutat a versionar la Sar

Vestim la ciutat de Festa Major

Per Festa Major vestim la ciutat de gala amb banderes als balcons i portant els mocadors i samarrete

Salutació de l’alcalde

“La Festa Major ets tu”, aquest és l’eslògan creat per l’estudi pratenc de disseny gràfic que aquest