Esteu aquí

Benvingudes a l’Octubre Ada Lovelace!

Un mes per celebrar i visibilitzar el treball de les dones en la ciència, les matemàtiques, l’enginyeria i la tecnologia.

dijous, 26 setembre, 2019 - 08:45

L'Ada Lovelace va ser la primera programadora d'ordinadors de la història, ja que va crear un algoritme destinat a ser processat per una màquina molt abans que existissin els ordinadors.

La segona setmana d'octubre se celebra internacionalment l'Ada Lovelace Day, un dia per visibilitzar el treball de les dones en la ciència, les matemàtiques, la tecnologia i l'enginyeria. Per això, a la Palmira volem celebrar el cicle "Octubre Ada Lovelace"!

Serà un octubre per conèixer més de prop els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit. Propostes per a joves, escape rooms tecnològics, cuina i ciència per als més petits de la casa... tot perquè posem el nostre gra de sorra per trencar l'escletxa de gènere que hi ha en aquestes professions.

Què hi podreu trobar

Començarem l'Octubre Ada Lovelace decorant el centre. Per fer-ho, aprofitarem les tardes joves i la tarda en família per fer experiments científics, collage, crear elements de la taula periòdica... perquè puguem crear una atmosfera científic-tecnològica en la Palmira.  

A partir de la segona setmana d'octubre podrem gaudir d'un munt d'activitats. Les famílies amb infants d'entre 5 i 12 anys (segons activitat) podrem conèixer qui era l'Ada Lovelace amb una contacontes molt especial a 'Les idees de l'Ada', mentre desxifrem un enigma molt misteriós. Aprendrem que la cuina és ciència a través d'experiments fets amb coses que tots tenim a casa en el taller de 'Cuina i ciència'.   Farem experiments molt divertits per veure que tothom pot fer un descobriment científic al taller de 'Com puc fer un descobriment científic' i utilitzarem totes les nostres eines tecnològiques i el nostre enginy per tornar al present en el escape room: viatge en el temps.

Però no totes les activitats estan dirigides a famílies; en tenim moltes per a joves també. Començarem amb un escape room  tecnològic on intentarem resoldre els reptes tecnològics  que se’ns presenten per poder desxifrar el codi de sortida i aprendrem les nocions bàsiques de programació a través d’un mètode senzill i divertit a 'Atreveix-te amb la programació!'.

Altres activitats

A més de les activitats abans esmentades, als punts de trobada podrem descobrir dones importants de la història i demostrar els nostres coneixements amb un Kahoot molt divertit. A la sala gran rebrem el mes amb un ‘Llegim per a tu’ dedicat a les dones rebels i compartirem un experiment molt colorit amb els joves.

Benvingudes a l’Octubre Ada Lovelace!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 11:00

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat formarà part d'una nova edició del festival amb...

dijous, 29 febrer, 2024 - 13:30

Taules rodones al voltant de la defensa militar de la República

Activitats programades al voltant de l’exposició

dijous, 29 febrer, 2024 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de Pedrolo

Emmarcat dins del Foment de la Lectura, del 21 de febrer al 10 de març es pot...