Octubre Ada Lovelace 2020

En l'edició del 2020 vam poder extreure l'ADN d'uns espinacs, descobrir que són els forats negres, jugar amb la impressió 3D o crear idees innovadores per fomentar la igualtat en un ideathon. A més, els centres cívics Sant Jordi - Ribera Baixa i Jardins de la Pau es van sumar al cicle amb dues propostes vinculades als seus projectes tecnològics: el Kit (Klub Infantil Tecnològic) i les Linkatardes. 

Pots consultar totes les activitats programades aquí sota:

Activitats 2020

Animeu-vos a fer-li preguntes a la física Ana Ventura. Ella us podrà aclarir dubtes sobre física quàntica, l'accelerador de partícules, l'antimatèria... Envieu-nos-les a través de les nostres xarxes o a ccpalmiradomenech@elprat.cat

Activitat que es realitzarà en línia. Més informació aquí

Sabeu qui era Lisa Meitner? I Vera Rubin? Sabeu qui va aconseguir fotografiar per primer cop les hèlices de l’ADN? Veniu a descobrir a dones que van canviar el món de la ciència en aquesta xerrada de dones científiques.

Dissabte, 17 d'octubre a les 12 h. Més informació aquí

 Una instal·lació interactiva en la qual el públic serà convidat a crear les seves pròpies targetes perforades amb les que podrem crear diverses melodies que s'animaran en una acolorida màquina virtual.

Dissabte 17 d'octubre de 17  h. Més informació aquí.

Aprendrem com funcionen les impressores 3D, a dissenyar les nostres pròpies peces, i tot allò que cal per a ser un bon maker.

Dimarts 20 d'octubre a les 18 h. Més informació aquí.

En aquesta activitat coneixerem la utilitat de la tecnologia i l’enginyeria per resoldre problemes socials, com podria ser la mobilitat de les persones grans o el medi ambient. 

Dissabte 24 d'octubre a les 10.30 h. Més informació aquí.

Voleu provar de fer experiments com si fóssiu científics? Doncs vine a fer explotar un volcà, a extraure DNA de les cèl·lules de maduixes, a fer una cromatografia en guix de suc d'espinacs a fer piruletes de sucre cristal·litzat i molts experiments més! Però..., recordeu..., és imprescindible que us porteu la bata per poder investigar al nostre petit laboratori!!

Els dissabtes d'11 a 12.30 h. Més informació aquí