Formació en arts escèniques

Des del Departament de Cultura es vol garantir l'accés de la ciutadania a l'aprenentatge de les diferents formes d'expressió creativa vinculades a les arts escèniques, des de l'àmbit més lúdic fins al més reglat i formal.

Formació en arts escèniques

Entenem com a formació qualsevol interacció sobre l'individu que suposi una millora en els seus coneixements i les seves capacitats artístiques, sense que això s'hagi de traduir necessàriament en un reconeixement social i/o acadèmic.

A banda de l'oferta formativa de ciutat que trimestralment s'ofereix i que es realitza en els equipaments culturals, aquests equipaments disposen d’associacions residents que es dediquen a la formació de les diferents disciplines escèniques.

Al Centre Cívic Jardins de la Pau hi trobareu l'associació lúdica Els Bitxos que imparteix tallers de teatre adreçats a adolescents de fins a 16 anys.

Al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa, a banda del projecte formatiu de circ, hi trobareu:

  • ETC: adreçat també a gent jove i dedicada a l'àmbit teatral.
  • Creació d'un espectacle: adreçat a persones adultes, es tracta l'aprenentatge actoral a partir de la creació d'un espectacle. Es treballen tots els aspectes que envolten un espectacle i se n'acaba creant un de nou.

A la Torre Muntadas hi trobareu el Teatre Kaddish, amb una oferta formativa que dibuixa un petit itinerari en el camp de la interpretació i la creació. Trobareu més informació de la seva proposta a la seva web

A banda d'aquestes propostes, la ciutat ofereix altres alternatives. En l'àmbit de la dansa més urbana, comptem, entre d'altres, amb l'associació Hip-Hop Prat, la Beat Urban Center i Eternal Dance. També el món privat ofereix infinites possibilitats.

Totes aquestes opcions, cadascuna des del seu posicionament, dibuixen un gran mapa de possibilitats dirigides a l'aprenentatge de les arts escèniques.

Formació musical

L’Escola Municipal de Música del Prat ofereix diferents programes formatius, adaptats a diferents necessitats i interessos de l’alumnat i en format de llarga durada, amb tallers de curta durada i vinculats directament a la comunitat.

Els diferents programes es defineixen segons l’edat dels alumnes i els seus interessos, i també amb una gran flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de l’alumnat.

Si voleu conèixer millor l’oferta musical de l’Escola de Música, podeu visitar-ne el web

Oferta formativa trimestral

Des dels diferents equipaments i centres cívics s’ofereixen cursos i tallers per a persones que no busquen una formació més extensa i que no necessiten una formació prèvia. Consulta tota la oferta a la Guia de la ciutat 

Formació a les escoles

La formació en arts escèniques també forma part del catàleg d’activitats i serveis educatius que s’adrecen a la comunitat educativa i que es realitzen en horari lectiu, per tal de complementar l’acció educativa dels centres.

Podeu consultar cada una de les activitats proposades al Catàleg d’Activitats que elabora el Departament d’Educació