El Descompositor, un cicle de xerrades musicals a la ciutat

El Descompositor és un club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, un espai de trobada amb un convidat que, a partir d’un tema o d’un estil musical concret anirà filant un seguit de cançons i ens ajudarà a ubicar-les en el temps, en l’espai, en les ideologies que amaguen…

Enguany, el cicle es realitza de forma conjunta amb La Capsa, l’Escola d'Arts en Viu i el Cèntric i vol ser un punt de reunió de tots aquells curiosos amants de la música que desitgin descobrir noves músiques o aprofundir en els seus estils preferits. 

Les xerrades d’aquesta edició tractaran sobre la nova cançó, la música electrònica i la òpera italiana. Com a novetat, per complementar les xerrades s’han programat tres propostes musicals vinculades a aquests estils i gèneres.

Gemma Humet ens farà una repassada a les grans figures de la Nova Cançó des de la seva òptica personal i la seva realitat com a cantautora.

Dijous, 11 d'abril a les 19 h a l'Escola d'Arts en Viu. Més informació aquí

Gemma Humet i Estel Solé són dues veus destacades del panorama cultural català. Un viatge poètic-musical carregat de força i personalitat de la mà de dues creadores que juntes, sumen i s'uneixen per entrellaçar la seva música i la seva poesia en un espectacle que vol reivindicar la creació femenina.

Dimecres, 24 d'abril a les 19 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí.

Javier Blánquez, periodista i crític musical, col·laborador habitual de publicacions com El Mundo, Mondosoro o TimeOut Barcelona, i editor del cèlebre llibre "Loops: una història de la música electrónica" , és l'encarregat de conduir l'edició del Descompositor sobre la música electrònica a La Capsa. Farà un repàs sobre els orígens de l'electrònica - des dels primers instruments electrònics o els gèneres que van contribuir al seu naixement -, i ens mostrarà una imatge del seu estat actual.

Dijous, 9 de maig a les 19 h. La Capsa. Més informació aquí.

Nit de música electrònica amb Pedro Pina, reconegut creador de l'escena electrònica de Barcelona i el col·lectiu PIVOT.. El so de Pedro Pina va des del Drum n'Bass, l'Electro o l'Industrial, que ha presentat els seus projectes a diversos escenaris de renom com el Sonar, Primavera Sound o el Fest Lapsus. PIVOT és un col·lectiu de sis músics que basen el seu projecte en improvisacions en directe. Els de PIVOT, són concerts irrepetibles que van des del Progessive Tech House a influències d'altres gèneres dins de l'electrònica, com l'Ambient, el House i l'Acid.

Divendres, 10 de maig a les 22.30 h. La Capsa. Més informació aquí

Albert Galcerán periodista i divulgador musical, ens aproparà al món de l’òpera italiana fent un repàs dels operistes més significatius: d’ aquells que fan popular aquest gènere arreu del món com són Rossini, Verdi o Puccini, però també d’altres grans compositors com Monteverdi o Ponchielli

Dijous, 27 de juny a les 19 h. Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

Retransmissió des de Gran Teatre del Liceu. Òpera de Giacomo Puccini. Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó.

Divendres, 28 de juny a les 22 h. Plaça Porxada del Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí.