Esteu aquí

Responsabilitat + ciència = Esperança


Tags: #opinió

Febrer 2021

La pandèmia de la covid segueix marcant l’any que acabem d’estrenar. Un 2021 que ha arribat amb una bona notícia i una altra de dolenta.

Aquesta maleïda malaltia ja ha costat la vida de més de 150 pratencs i pratenques. Aquesta xifra ens recorda que la principal prioritat que tenim com a comunitat segueix sent salvar vides. I això passa per seguir actuant en tot moment amb responsabilitat.

Aquesta és la millor manera que tenim tots i totes d’ajudar tot el personal que treballa per salvar vides, i que aquest gener ens ha portat la millor de les notícies, la que més anhelàvem: la vacunació ha arrencat, començant per les residències de gent gran i persones amb discapacitat, que tant han patit en els darrers temps.

Hem pogut assolir aquesta fita en un temps rècord gràcies a la feina de milers de científics i científiques de tot el món. Estem orgullosíssimes de que una de ben destacada sigui la nostra conveïna Carlota Dobaño. Aquesta pratenca lidera un equip format principalment per dones en un dels instituts que situen l’àrea metropolitana de la qual formem part al mapa mundial de la ciència, L’ISGlobal. Dobaño ens recorda en aquestes planes una lliçó que cal extreure de la pandèmia: “cal fomentar al màxim la ciència i el coneixement, tot i que els fruits no es vegin en pocs anys”. Al Prat som una ciutat compromesa amb la ciència, la cultura i l’educació com a eines de progrés i transformació social. I ara més que mai, confiem que exemples com el de la doctora Dobaño inspirin a molts, i moltes, de les nostres estudiants.

Mentre la vacunació es desplega, cal que seguim treballant en la reconstrucció social i econòmica de la nostra ciutat. Per fer-ho comptem amb tres eines: un pressupost de reconstrucció per al 2021, l’estratègia Ara més que mai, el Prat, que ja fa mig any que despleguem, i el Pla d’Actuació Municipal, que hem revisat per adaptar-lo al context actual. En aquesta revista, retem comptes del seu grau de desplegament.

Amb responsabilitat de tothom i l’ajuda de la ciència, fem que aquest 2021 sigui l’any en què s’obri pas l’esperança!

 

Lluís Mijoler 
L'alcalde