Esteu aquí

Reconeixem la comunitat potablava


Tags: #opinió

Desembre 2020

Estem a punt t de tancar un 2020 que tots i totes desitgem deixar enrere. Arribem al final d’un any trist i extraordinari, que ens ha obligat a reinventar-ho tot i que està posant a prova la nostra capacitat de resistència física, emocional i econòmica.

La pandèmia ja ens va obligar, enguany, a suspendre la nostra Festa Major. I també impedirà que la Fira Avícola sigui el que ens agrada que sigui i que volem que torni a ser aviat: la veritable festa major d’hivern de la nostra ciutat. Aquest 2020, no podrem visitar el pavelló avícola, trobar-nos i abraçar-nos a la Granja de la Ricarda.

El context sanitari ens ha obligat a innovar i mirar de desenvolupar espais de trobada a les xarxes i on line. Espais que ens permetin agrair la tasca dels i les criadores que mantenen viva la raça Prat amb cura i estima. Que ens permetin també visibilitzar la feina de totes aquelles entitats que participen a la Mostra i que fan d’aquesta una ciutat enxarxada i solidària, capaç d’afrontar situacions adverses com la que patim defensant la cohesió social. I sobretot, donar suport als i les restauradores locals, que treballen el producte km0 i que són un dels col·lectius més afectats pels efectes de la pandèmia. La Fira és enguany, sobretot, una ocasió per ajudar-los consumint els menús, plats i tapes potablava que aquests dies prepararan.

Ara més que mai, en definitiva, la Fira ha de convertir-se en un reconeixement a la comunitat potablava. La diversitat és la principal característica d’aquesta comunitat, però hi ha un tret característic que ens uneix: l’orgull de ser pratenques, de sentir que som al nostre lloc al món, d’estimar i sentir-nos potablava. Ara més que mai, reivindiquem aquest orgull per seguir fent el que hem fet durant aquest 2020: cuidar-nos com a comunitat, per aturar aquesta maleïda pandèmia i reconstruir la nostra ciutat. Per tornar-nos a trobar, aviat, a les nostres places o carrers, plens de vida. Ara més que mai, potablava!


Lluís Mijoler
L'alcalde