Esteu aquí

Nadal, malgrat tot


Tags: #opinió

Nadal 2020 / Gener 2021

Empàtica. Lluitadora. Honesta. Així descrivien la Marta Mayordomo moltes persones que aquests dies l’han recordat, al llibre de dol obert al web municipal o a la capella ardent a la Casa de la Vila. Així recordarem aquesta regidora, tinenta d’alcaldia i companya traspassada. Una mort sobtada. Massa prematura. Vull agrair tot l’escalf mostrat i expressar el nostre condol a la família i la gent que estimava la Marta. La seva trajectòria de servei públic i defensa del bé comú és el seu millor llegat.

Costarà superar aquest 2020 trist i dolorós, en què hem perdut la Marta, i en què la pandèmia s’ha emportat tants i tantes veïnes de la nostra ciutat.

Aquest context fa que el Nadal que ha arribat sigui dur i complicat. Perquè és l’època d’aturar-nos, estar amb la nostra gent i recordar amb estima qui ja no hi és. El moment d’adonar-nos que allò que més importa és tenir cura de qui estimem. Ara més que mai, doncs, donem la benvinguda al Nadal.

I si ho podem fer, és gràcies a la feina de moltes persones que s’han sobreposat a l’adversitat per fer que també aquest any la màgia arribi a tota la ciutat. Gràcies a gent com les persones grans que un any més, i ja en van vint, han obsequiat la ciutat amb un preciós pessebre a la plaça de la Vila. Gràcies a totes les persones voluntàries que treballen colze a colze amb l’Harshafa, l’emissària dels Mags d’Orient al Prat, per garantir que aquest any no faltaran a la seva cita amb els infants. I gràcies als comerços que tornen a lluir les seves millors gales i omplen de vida els nostres barris, i cal que estem al seu costat també en aquestes dates.

Pratencs i pratenques, que tingueu un bon Nadal. Celebrem-lo amb prudència i responsabilitat. Perquè el millor regal, sempre i sobretot ara, és cuidar-nos.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde