Esteu aquí

Garantim la cohesió, preservem la convivència

Desembre 2019

Se'n parla molt, de convivència i seguretat, darrerament. I és bo que així sigui: és important debatre com construïm ciutats on tothom pugui viure sense por i en llibertat. El que no és bo és fer-ho des dels prejudicis, els estereotips o l’alarmisme.

El Prat no és una ciutat perfecta, és clar. Cap ho és. Hi ha problemes, i cal abordar-los. Un govern que nega això és un govern irresponsable. Però el Prat és una ciutat on la convivència és bona. Ho demostren les dades. Per exemple, les que mostra l’enquesta que ha fet l’Àrea Metropolitana. Ha preguntat al veïnat i ha observat que, de mitjana, aquest valora la seguretat als seus barris amb un 7,6 sobre 10, per sobre de la nota que s’hi posa al conjunt metropolità, que és d’un 7.

I què ho fa, que al Prat la convivència tingui un notable? Sens dubte, prevenir i combatre els delictes és imprescindible; però no suficient. Cal treballar també per garantir un veïnat actiu i enxarxat. Per això impulsem un Pla Local de Convivència i hem creat serveis com el de Bon Veïnatge.

I garantir la convivència i la seguretat passa, sobretot, per combatre les desigualtats i preservar la cohesió social, per garantir que totes les pratenques i els pratencs puguin desenvolupar una vida digna. Per això és important donar suport a les activitats extraescolars, o connectar amb el Parc Agrari amb el Punt Solidari. En aquesta revista us expliquem aquestes i altres iniciatives. Bona lectura!

 

Lluís Mijoler