Esteu aquí

Educar, una tasca de tota la ciutat

Octubre 2019

Aquest setembre, 13.000 pratenques i pratencs han encetat un nou curs a la nostra ciutat. Són infants que han iniciat la seva vida acadèmica a les escoles bressol, alumnes d’escoles de primària, de secundària, de formació professional, i també persones adultes que volen millorar la seva formació, sense oblidar els i les ciutadanes matriculades a l’Escola d’Arts en Viu. A més dels i les estudiants que seguiran estudis universitaris.

A tots i totes elles, els vull desitjar sort i encerts. I també vull agrair la tasca d’aquelles persones que els acompanyaran en el seu procés d’aprenentatge, començant per un pilar imprescindible com són les seves famílies i, per descomptat, els i les mestres, professors i professores, educadores i educadors, pedagogs i pedagogues... Mai podrem reconèixer prou la labor social d’aquelles persones que consagren la seva vida professional a educar.

Tots aquests membres de la comunitat educativa són indispensables per construir el Prat del futur. En les darreres dècades, la nostra ciutat ha esdevingut un referent d’equilibri territorial molt reconegut. No ha estat fàcil. Ara volem que es converteixi també en una comunitat pionera a l’hora de fomentar l’educació i la cultura com a eines de progrés individual i social, per a una ciutadania més preparada professionalment, i més crítica i emancipada.

Per això, hem treballat perquè el Prat tingui, aquest curs que comença, dos nous centres de secundària; també, per ampliar l’oferta de formació professional a la ciutat; o per augmentar els ajuts per a activitats extraescolars, per a les iniciatives que engeguen les AMPA i les AFA o per a l’adquisició de material escolar, també electrònic, o per impulsar projectes d’acompanyament que garanteixin l’èxit escolar. En definitiva, per construir, junts i juntes, una ciutat on l’educació, la cultura i la comunitat vagin de la mà per fer-nos més pròspers i més lliures.
Bon curs 2019-20!

 

Lluís Mijoler