Esteu aquí

Wikidones Prat, un espai digital de visibilització

Durant aquest trimestre es continua treballant en el projecte engegat en 2019

dimarts, 20 octubre, 2020 - 15:00

El projecte Wikidones Prat va néixer en 2019 com a iniciativa per posar en valor i visibilitzar les dones que havien destacat en algun àmbit en el Prat.  Es tracta d’un projecte que neix per iniciativa del Programa de Feminisme i LGBTI amb la col·laboració de WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i trencar amb l’escletxa de gènere present en la Viquipèdia.

Wikidones Prat 2020

En la trobada de l'any passat es van escriure 6 articles;  articles de dones tan significatives com Carmina Balaguer, Maruja Pelegrín i Pepa Colomer.

Enguany es vol donar continuïtat al projecte i, tot i que de moment no es faran trobades presencials, Wikidones comptarà amb la implicació de veïnes que treballaran durant aquest trimestre per la visibilització de dones redactant i publicant articles a la WikiPrat. Rosina Carrion i Glòria Casas són dues de les participants en aquest procés, i durant el mes d’octubre, coincidint amb el cicle ‘Octubre Ada Lovelace’ de la Palmira, escriuran articles sobre dones relacionades amb la ciència i la tecnologia.

Què opinen les participants?

La Rosina Carrión està revisant l’article de Ramona Via i escrivint el de Dolors Vives Rodon i li sembla “interessant explicar la vida de dones que tenen alguna cosa a veure amb el Prat de Llobregat i que a més han sigut pioneres o importants per a la vida d’aquesta ciutat.” En el cas de la Ramona Via, escriptora i llevadora, a Carrión l’atreia poder escriure sobre ella perquè a principis del segle XX era difícil destacar com a dona dintre del món de la ciència.

Carlota Dobaño, científica del Prat, també veurà el seu article a la WikiPrat aquesta tardor. La Glòria Casas s’encarrega d’escriure’l “perquè la trajectòria de Dobaño està molt relacionada amb la salut i fer aquest article pot donar-nos una mica de llum per als moments tan difícils que estem vivint”. La Glòria es va interessar per al projecte perquè està molt sensibilitzada amb donar visibilitat a dones que potser són desconegudes per a la ciutadania.

Com es pot participar?

Si esteu interessades a formar part d’aquest projecte, us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu a ccpalmiradomenech@elprat.cat. No cal tenir nocions avançades d’informàtica ni haver escrit algun cop un article, només ganes de posar el nostre gra de sorra en aquesta iniciativa.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:30

Quatre experts del sector educatiu i cultural reflexionen sobre l’aposta municipal IntersECCions

Aprofundeixen sobre l’exercici dels drets culturals, la connexió de l’escola...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:00

La Percussió com a eina d'inclusió a L'Escola d'Arts en Viu

El grup de percussió inclusiva recupera la seva activitat al 100%