Esteu aquí

Vuit empreses i entitats del Prat són distingides amb el Compromís de Sostenibilitat Turística Biosphere i dotze amb el segell de Punt d’Informació Turística

19 ens del Prat han renovat la seva acreditació, mentre que el celler La Central del Mercat Municipal, ha rebut el segell Biosphere per primera vegada

divendres, 1 març, 2024 - 10:00

Cada vegada més empreses i serveis turístics del Prat se sumen al compromís Biosphere, corroborant així l’aposta del municipi per promoure un turisme sostenible i de qualitat.

L’última en fer-ho ha estat el celler La Central del Mercat Municipal que el passat 26 de febrer va rebre el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, que reconeix, a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques tot garantint un turisme sostenible, protegint la cultura, millorant l’economia local i disminuint l’impacte en el medi ambient.

Al Prat han renovat el segell Biosphere un any més reafirmant així el seu compromís amb el turisme sostenible: l’Oficina de Turisme de Porta del Delta, el Consorci per la Protecció i Gestió dels Espais Naturals Delta Llobregat, el Restaurant Mesón El Cortijo & Posa't Morat, el Café l’Artesà, l’Emilio Sánchez Academy, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i Pyrenees Extrem. 

El segell Punt d’Informació Turística (PIT) acredita els establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme. Tots ells aporten calidesa i un tracte proper i humà als visitants i contribueixen a donar a conèixer l’oferta turística de la zona, a més de crear i reforçar el teixit local.

Al Prat renoven el segell com a PIT, Mucha Masia El Prat, Cafè l'Artesà, l’Emilio Sánchez Academy, Sallés Hotel Ciutat del Prat, Centre Esplai Hostel, Ciclistyk, Consorci Espais Naturals Delta Llobregat - Espais Naturals del Riu, Hostal Cal Siles, Hotel Barcelona Aeropuerto affiliated by Melià, Centre de Vela El Prat, l’Oficina de Turisme de Catalunya - Aeroport de Barcelona, Porta del Delta - Servei d’Informació Turística i Promoció de la Ciutat.

Totes elles se sumen al total de la comarca del Baix Llobregat que compta actualment amb un total de 90 empreses i entitats certificades amb el distintiu Biosphere i 110 Punts d’Informació Turística al Baix Llobregat per continuar consolidant-la com a destinació turística sostenible, alhora que promou valors de preservació del medi ambient i responsabilitat social. La contribució d’aquest teixit local és essencial per afermar un model turístic que garanteixi el benestar de la comunitat local i la preservació del patrimoni natural i cultural.

Actualment està oberta la convocatòria fins el 15 de març de 2024 perquè empreses i entitats del territori s'adhereixin a aquests dos programes. Si ets una empresa, establiment o entitat del Prat interessada en algun dels dos programes, us podeu posar en contacte amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per email a turisme@elbaixllobregat o per telèfon al 93 685 24 00 Ext. 552 o amb el departament de Promoció de la Ciutat de l’ajuntament del Prat al 93 379 00 50 Ext. 5683.

L’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT) , es va celebrar el passat dilluns 26 de febrer, a la Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat, i va estar presidit per la Sra. Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va ser acompanyada per la Sra. Pilar Díaz Romero, alcaldessa de l’Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, la Sra. Abigail Garrido Tinta, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, i el Sr. Carles Guilera i Poch, president de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat.

En el seu discurs, la Presidenta del Consorci i del Consell Comarcal ha destacat l'aportació essencial de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona en l'impuls de programes com aquests, que contribueixen a sensibilitzar i implicar els agents locals vers una estratègia de territori basada en el respecte al medi ambient, el patrimoni i la sostenibilitat.

Compartir

Noticies relacionades

PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

En marxa el servei PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...
Del Prat al plat

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:00

Arriba ‘Del Prat al plat’, la nova ruta gastronòmica del Prat de Llobregat

Vint-i-cinc establiments participen en la primera edició amb elaboracions de...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...