Esteu aquí

Vivències de les famílies amb infants i adolescents en confinament

Es farà un LIVE Instagram al perfil de @ElPratEducacio aquest dijous a les 18 h, amb Jaume Funes, psicòleg i educador. Podeu enviar les vostres preguntes i comentaris al whatsapp a 650 425 893.

dilluns, 27 abril, 2020 - 09:00

En temps de pandèmia, barra lliure de pantalles, horaris volatilitzats…? Com ens sentim com a pares i mares en aquesta situació?

Per abordar les nostres inquietuds sobre aquest tema, dijous vinent es farà una conversa LIVE a través de l'Instagram de @ElPratEducació amb Jaume Funes, psicòleg, educador i escriptor.

Aquesta proposta adaptada a la realitat que tenim en temps de confinament i a la preparació per al desconfinament, té com a objectiu generar un espai de cura col.lectiva perquè les families amb infants I adolescents del Prat expressin els seus neguits i comentin els reptes que tenim per endavant. 

Com ho farem? Posem a disposició de les famílies del Prat que vulguin aquest número de whatsapp (650 425 893) perquè enviïn missatges amb els seus neguits, dubtes, comentaris... que farem arribar a en Jaume Funes, sempre i quan es faci fins a una hora abans de l'inici de la xerrada.

Idees per a la reflexió i debat 

A continuació, us plantegem algunes preguntes que poden servir com a base per a la reflexió i debat:

  • Com afectarà als infants i adolescents aquest temps de confinament?
  • Com es porten els conflictes, pel fet de passar tantes estones junts/juntes?
  • Com se solventa la necessitat de privacitat, en el cas que no hi hagi espais propis?
  • Què passa amb els infants que estan moltes hores sols perque els pares o mares treballen?
  • Com es gestiona la demanda escolar on line? Els pares les mares, sabem, podem, volem ajudar?
  • I les normes? No teniu la sensació que s’han volatilitzat, sobretot en el cas de l'adolescència (horaris d’anar a dormir, llevar-se al matí…)? 
  • Encara hi ha més exposició a tota mena de pantalles del que és habitual? Com es podrà reconduir tot això? Quines possibles conseqüències tindrà?
  • Com es pot gestionar la incertesa, la manca de previsió?
  • Podrem treure alguna cosa positiva de tot plegat?

Continuïtat

Podeu tenir informació de les properes sessions #PratFamíliesseguint les xarxes socials de @ElPratEducacio (Instagram, Facebook i Twitter), el web elprat.cat/educacio i les propostes de l'Aula de Salut #elpratsalut a les xarxes socials. També podeu consultar el web elprat.cat/salut.

Per a informació general sobre recomanacions, consells i accions i serveis de l'Ajuntament durant el període d'estat d'alarma i confinament, recordeu que trobareu tota la informació al web elprat.cat/alpratenscuidem .

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...
Oficina Integral d'Atenció Social 1

dimecres, 30 novembre, 2022 - 12:45

El Prat, tercer municipi català amb una millor inversió social segons un informe de gerents de serveis socials de l’Estat

Amb 182,94 € per habitant i any, el Prat és el tercer municipi català amb...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...