Esteu aquí

Vivències de les famílies amb infants i adolescents en confinament

Es farà un LIVE Instagram al perfil de @ElPratEducacio aquest dijous a les 18 h, amb Jaume Funes, psicòleg i educador. Podeu enviar les vostres preguntes i comentaris al whatsapp a 650 425 893.

dilluns, 27 abril, 2020 - 09:00

En temps de pandèmia, barra lliure de pantalles, horaris volatilitzats…? Com ens sentim com a pares i mares en aquesta situació?

Per abordar les nostres inquietuds sobre aquest tema, dijous vinent es farà una conversa LIVE a través de l'Instagram de @ElPratEducació amb Jaume Funes, psicòleg, educador i escriptor.

Aquesta proposta adaptada a la realitat que tenim en temps de confinament i a la preparació per al desconfinament, té com a objectiu generar un espai de cura col.lectiva perquè les families amb infants I adolescents del Prat expressin els seus neguits i comentin els reptes que tenim per endavant. 

Com ho farem? Posem a disposició de les famílies del Prat que vulguin aquest número de whatsapp (650 425 893) perquè enviïn missatges amb els seus neguits, dubtes, comentaris... que farem arribar a en Jaume Funes, sempre i quan es faci fins a una hora abans de l'inici de la xerrada.

Idees per a la reflexió i debat 

A continuació, us plantegem algunes preguntes que poden servir com a base per a la reflexió i debat:

  • Com afectarà als infants i adolescents aquest temps de confinament?
  • Com es porten els conflictes, pel fet de passar tantes estones junts/juntes?
  • Com se solventa la necessitat de privacitat, en el cas que no hi hagi espais propis?
  • Què passa amb els infants que estan moltes hores sols perque els pares o mares treballen?
  • Com es gestiona la demanda escolar on line? Els pares les mares, sabem, podem, volem ajudar?
  • I les normes? No teniu la sensació que s’han volatilitzat, sobretot en el cas de l'adolescència (horaris d’anar a dormir, llevar-se al matí…)? 
  • Encara hi ha més exposició a tota mena de pantalles del que és habitual? Com es podrà reconduir tot això? Quines possibles conseqüències tindrà?
  • Com es pot gestionar la incertesa, la manca de previsió?
  • Podrem treure alguna cosa positiva de tot plegat?

Continuïtat

Podeu tenir informació de les properes sessions #PratFamíliesseguint les xarxes socials de @ElPratEducacio (Instagram, Facebook i Twitter), el web elprat.cat/educacio i les propostes de l'Aula de Salut #elpratsalut a les xarxes socials. També podeu consultar el web elprat.cat/salut.

Per a informació general sobre recomanacions, consells i accions i serveis de l'Ajuntament durant el període d'estat d'alarma i confinament, recordeu que trobareu tota la informació al web elprat.cat/alpratenscuidem .

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.

dimarts, 22 juny, 2021 - 11:45

El Projecte Connecta Jove finalitza aquest curs amb dotze videotutorials per explicar diferents característiques i aplicacions dels telèfons mòbils

Connecta Jove és un programa d’Aprenentatge i Servei (ApS) que impulsa la...