Esteu aquí

Vespres plens d'art a la darrera edició de l''Enribera't a la fresca'!

Companyies i grups d’arts en viu del Ribera han protagonitzat aquesta creació col·lectiva amb l'acompanyament de Butai Produccions

dijous, 14 juliol, 2022 - 12:00

'Enribera't a la fresca' és un cicle de vespres d’estiu on la música, la dansa, el teatre i el circ omplen la terrassa del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, per fer-nos gaudir d'uns divendres diferents, amb molt d'art.

Des de la seva primera edició el juliol de 2018, el cicle ha anat prenent forma gràcies a la participació de diferents companyies de teatre en residència al centre cívic a l'inici, i amb la incorporació, l'any passat, de la resta de grups vinculats a les arts en viu que conviuen al Ribera durant tot l'any. Així, edició rere edició, s'ha anat posant un major èmfasi en la cocreació, sumant artistes que acompanyen els processos i donen forma a les propostes de les participants, que esdevenen  les protagonistes de les nits de divendres. Aquests processos de creació col·lectiva també esdevenen espais d'aprenentatge i una oportunitat per compartir projecte, així com enfortir els vincles entre els grups i companyies.

Enguany, l'espectacle ha estat un únic 'Enribera't a la Fresca', que ha omplert la terrassa del Ribera en dos passis amb teatre, música i dansa. Una proposta escènica en la que han participat integrants de les companyies del projecte 'Entre Bambolines': Puro Teatro, Lokha's, La Noria, ETC i Sant Jordi Teatre; els grups de dansa: Bollywood i Aire Flamenco; L'Orquestra de Barri i el grup de batucada Krestatum; amb l'acompanyament artístic de la Txell Morera i el Pere Farran de Butai Produccions

El procés de creació s'ha treballat de forma compartida durant set sessions, en el qual han participat un total d'onze actors i actrius, que a partir d'improvisacions i molta entrega i entusiasme, han creat l'univers de la proposta sota la temàtica dels somnis. El guió, s'ha construit també comptant amb les intervencions dels grups de música i dansa del centre que  s'han sumat a algunes de les sessions, creant una peça interdisciplinar.

Els divendres 1 i 8 de juliol s'ha gaudit d'aquesta producció KM.0, amb una assistència en total de més de 150 persones al públic, tot un èxit!

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...