Esteu aquí

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre a anar amb catamarà, patí català, planxa de vela o practicar surf o caiac) i de bàsquet

Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Prop de 3.600 infants i joves han participat en les activitats i casals d’estiu del Prat durant el mes de juliol. Diverses entitats de la ciutat han organitzat aquest estiu, amb el suport de l’Ajuntament, una quarantena d’activitats, casals i campus d’estiu de diferents tipus, vinculats a l’esport, l’art, la cultura o el lleure, alguns dels quals estan adaptats a les necessitats d’infants amb diversitat funcional. 

El nombre d’inscripcions és superior al de participants, ja que cada nen i nena es pot apuntar a una o més activitats.  En total, durant el mes de juliol, s’han registrat fins a 10.482 inscripcions, majoritàriament en activitats esportives (7.320), però també vinculades a diferents propostes educatives (1.776), de lleure (1.047) o culturals (339).Entre els infants i joves que hi han participat,  la gran majoria (90%) són menors de 12 anys i predominen lleugerament els nens (56% del total) sobre les nenes (44%).

Algunes activitats d’estiu, nàutiques i de bàsquet, continuen a l’agost

Si bé la major part d’activitats d’estiu es concentren el mes de juliol, algunes d’elles, sobretot d’esports nàutics i de bàsquet, continuaran tot l’agost.  Al Centre Municipal de Vela, seguiran els campus i casals nàutics per aprendre a anar amb catamarà, patí català i planxa de vela o practicar surf i caiac, de l’1 d’agost al 2 de setembre. Durant aquest mateix període, seguiran les activitats d’estiu del Bàsquet Pratenc i del Club de Bàsquet Prat, als CEM Sagnier i Estruch, respectivament.

A més, fins al proper divendres 5 d’agost, seguiran les activitats de lleure de l’AFA de les escoles Ramon Llull i Galileu Galilei i del club Pàdel Barcelona-situat al terme municipal del Prat- i es continuarà el campament El Globus a Queralbs, que es van iniciar dissabte passat. Així mateix, fins al 8 d’agost, es fan les colònies per a infants amb diversitat funcional de Disprat Lleure a Sant Pere de Torelló.

Creixen un 12% els ajuts municipals per inscriure’s a les activitats d’estiu

Per facilitar l’accés a les activitats d’estiu en igualtat d’oportunitats, l’Ajuntament del Prat concedeix ajuts a les famílies per finançar-ne el cost. Concretament, aquest 2022, ha invertit 232.000 euros amb aquesta finalitat, un 12% més que l’estiu de l’any passat.  

Una oferta variada: activitats d’estiu esportives, culturals i de lleure

Des que va finalitzar el curs escolar a finals de juny, s’han fet al Prat activitats de diversa índole. Entre les activitats culturals, cal destacar el campus d’arts en viu, de creació interdisciplinària (de música, teatre i dansa), organitzat per La Capsa i el Teatre L’Artesà amb professorat de l’Escola d’Arts en Viu de la ciutat.

En l’àmbit esportiu, a més dels campus i casals nàutics i de bàsquet, s’han fet activitats de moltes altres disciplines (futbol, gimnàstica rítmica, patinatge, natació, atletisme, triatló, pàdel, cursets de natació per a nadons, casals per a joves per fer un tast de diferents activitats de fitness, etc.).

Quant a les activitats de lleure, s’ha organitzat un ampli ventall de propostes, carregades d’idees originals i innovadores. Per exemple, s’han fet activitats on els infants han viatjat en el temps, per descobrir com es vivia en èpoques passades i imaginar-se com es farà en el futur, o d’altres on han entrat en contacte amb d’altres cultures i han après de forma lúdica les característiques i costums d’altres països. En alguns d’ells, també s’ha conjugat l’aprenentatge de l’anglès amb activitats lúdiques, per exemple amb jocs de detectius en aquest idioma.

Inscripcions obertes a activitats amb places disponibles durant l’agost

Les inscripcions a les activitats amb places disponibles segueixen obertes durant tot l’estiu i es poden fer fins a les 14h del dijous anterior a la setmana en què comenci l’activitat a través del web https://www.elprat.cat/activitats-destiu-al-prat.

Així doncs, durant l’agost, seguirà obert el període d’inscripció per a les activitats nàutiques i de bàsquet sempre que hi restin places lliures.

Activitats d'estiu al Prat: resum del mes de juliol

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 14:00

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi...

divendres, 1 març, 2024 - 11:00

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat formarà part d'una nova edició del festival amb...

dijous, 29 febrer, 2024 - 13:30

Taules rodones al voltant de la defensa militar de la República

Activitats programades al voltant de l’exposició