Esteu aquí

Una taula rodona d’experiències locals tanca el cicle sobre alimentació sostenible ‘Del Prat al plat’

Hem comptat amb la dinamització del col·lectiu Cuchara, i amb la participació d'Espigoladors, Gaia, La Mujada i Keras Buti

dimecres, 9 juny, 2021 - 12:00

Tanquem amb el cicle gastronòmic “Del Prat al plat”, que ens ha acompanyat al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa des del mes de maig.  Al llarg de les diferents trobades hem anat apropant el camp i els valors agraris al nostre dia a dia. Aquest cicle, dinamitzat pel col·lectiu Cuchara, s’ha format de xerrades basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’han abordat temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

La darrera trobada de cicle va reunir al Ribera, aquest passat dilluns, a quatre grups que treballen activament en l’àmbit de la sobirania alimentària. D’entre ells, el grup de consum Gaia, un dels dos que es troben al Prat, es dedica a la responsabilitat amb els aliments i amb l’espai, tot cuidant del camp de la tartana de Can Bofill. D'altra banda, La Mujada és una cooperativa creada pels alumnes de l'Institut Les Salines a la masia de Can Comas. La Fundació Espigoladors intenta reduir pèrdues i excedents vegetals, a més de fer una gran tasca per la sensibilització i la recerca en aquest àmbit. Per tancar aquesta taula rodona, vam comptar també amb Keras Buti,  els que busquen comprendre quines pràctiques culturals suporten i estan suportades des de la sostenibilitat agroalimentària.

Aquesta ha estat una experiència molt interessant que ens ha ajudat a comprendre millor d’on ve allò que consumim i quin impacte genera al món. Des del Centre Cívic volem cuidar el nostre projecte de gastronomia i continuar apostant per la cuina sostenible i de proximitat. És per això que hem generat un mapa col·laboratiu, on hem anat afegint llocs, projectes, comerços o establiments relacionats amb l'alimentació, sobretot si treballen amb els criteris de sostenibilitat dels que s’ha parlat al cicle. A més, convidem a tothom que tingui interès a venir al Ribera el dilluns 14 de juny, a les 18 h, per decidir entre totes i tots com volem continuar treballant a partir de les reflexions que s'ha anat recollint al llarg del cicle. No cal haver participat de les sessions, només tenir inquietud per posar el vostre granet de sorra al projecte gastronòmic  "Del Prat al plat", basat en la gastronomia kilòmetre zero.

Podeu enviar un correu electrònic a ccriberabaixa@elprat.cat o bé, trucar-nos al 93 374 15 80​ i us n'informarem.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...