Kilòmetre 0
La cuina de proximitat és una de les temàtiques que aborda el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa en el seu projecte gastronòmic. Des d'aquesta línia, s'impulsen accions i propostes que afavoreixin la difusió i el coneixement de la cuina amb productes locals i de temporada. També s'acullen i acompanyen grups i entitats del territori que treballen en aquesta línia, defensant els valors de la cuina sostenible amb productes de km. 0: locals, de temporada i ecològics.
En marxa!
Els grups classe d'IFE (Itineraris Formatius Específics) de l'Institut Les Salines formen part de la comunitat gastronòmica del Ribera des de fa anys. Dins del mòdul professional d'hàbits d'autonomia, els grups elaboren receptes proposades per l'alumnat i l'equip d'educadors, amb el propòsit de prendre consciència de la importància de dur una dieta sana i equilibrada.
Amb aquest objectiu, l'alumnat de l'IFE cada mes investiga quins són els aliments de temporada, i elabora una fitxa d'un d'aquests productes explicant quines són les seves característiques i propietats principals.
Des de l'equipament, acompanyem el procés amb la difusió dels productes més aconsellables per a consumir a cada moment, englobat en el seu "Calendari de productes de temporada" i la dinamització d'aquest calendari amb la resta de grup que fan ús de la cuina i participen del projecte gastronòmic del centre, sigui en format presencial o virtual.
Per a cada recomanació, compartirem una fitxa amb informació útil que ens ha preparat aquest grup i demanarem a la comunitat gastronòmica del Ribera receptes que tingui com a protagonista el producte escollit, així com consells i trucs de com cuinar-lo.