Esteu aquí

Una tardor plena d’activitats familiars per descobrir la natura del delta del Llobregat

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per conèixer els petits tresors naturals que tenim a tocar de casa

dimarts, 26 setembre, 2023 - 14:45

La tardor és una bona època per gaudir de la natura tranquil·la i la biodiversitat als delta del Llobregat. Aquest privilegiat espai, a tocar de casa, ens ofereix l'oportunitat de desconnectar i divertir-nos a l'aire lliure, però també moltes opcions per descobrir la flora i la fauna que ens envolta i per aprendre, a qualsevol edat, a cuidar i a respectar l'entorn. Diferents entitats coneixedores del territori col·laboren en l'organització d'activitats amb vocació divulgativa i mirada experta.

Descobriu els secrets que amaga el delta, en companyia experta

Els Consorci per a la protecció dels Espais Naturals del Delta de Llobregat organitza, els diumenges, visites per descobrir el patrimoni natural que ens envolta. Les sortides estan guiades per una persona experta i són gratuïtes.

Pineda de Can Camins: un bosc costaner ple de secrets, des dels pins que alberguen diversitat de fauna i flora fins a precioses orquídies i espècies rares de fongs. Un espai de 30 hectàrees que és un tresor natural ben conservat. Les visites es fan cada primer diumenge del mes i no cal inscripció prèvia.  

Espais Naturals del Riu: gaudeix de la diversitat de paisatges que ofereix aquesta zona, des d'estanys litorals fins a platges protegides. Als aguaits de Cal Tet i del Sabogal, descobriràs una gran varietat d'aus que canvien amb les estacions. Les visites es fan cada segon diumenge del mes i no cal inscripció prèvia. 

Bunyola, els Carrabiners i el Semàfor: explora espais naturals que també guarden història. La Caserna dels Carrabiners i l'edifici del Semàfor són testimonis del segle XIX i ara serveixen com a refugi per a espècies d'ocells com el corriol camanegre, la gavina corsa i l'àguila pescadora. Les visites es fan cada tercer diumenge del mes i no cal inscripció prèvia. 

Jugatecambientals: experimentem i juguem

Les Jugatecambientals són punts de trobada i experimentació que ajuden els més petits a aprendre a relacionar-se amb la natura d'una forma divertida.  Al Prat en trobareu tres: al parc Nou, al parc del Riu i a la platja del Prat.

Tots els diumenges fins al 3 de desembre hi trobareu activitats i jocs relacionats amb la sostenibilitat.

"Vols conèixer?": un cicle d'activitats familiars per cuidar del medi ambient

A més de les Jugatecambientals, la tardor ens brinda altres opcions perquè els pratencs i pratenques aprenguin i gaudeixin del  medi ambient.  Amb el cicle d'activitats "Vols Conèixer", podreu participar en diverses activitats gratuïtes, com les visites al CRAM, un scaperoom sobre alimentació sostenible,  o fer censos per valorar la gran biodiversitat del municipi.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 novembre, 2023 - 08:30

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la...

dijous, 23 novembre, 2023 - 10:00

La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat

L’acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica, aplega una seixantena d...