Esteu aquí

Una sola salut, un sol planeta

A l'abril es commemora el Dia Mundial de la Salut amb el lema "Construir un món més just i saludable", que destaca la necessitat de superar les desigualtats

Yayo Herrero, una de les investigadores més influents a nivell internacional, impartirà el 28 d'abril, una sessió per a alumnat de l'Institut Ribera Baixa del Prat, i a les 18 h, una oberta a tota la ciutadania

dimarts, 27 abril, 2021 - 13:15

A l'abril es commemora el Dia Mundial de la Salut amb el lema: "Construir un món més just i saludable" que destaca la necessitat de superar les desigualtats en l'àmbit de la salut, que la situació d'alerta sanitària de la covid ha posat de manifest.  Per la situació de pandèmia, les activitats s'han traslladat al mòn digital. 

Enguany, com a prova pilot s'impartirà una sessió on line Una sola salut, a càrrec de Yayo Herrero, durant el matí del 28 d'abril, per a alumnat de primer de Batxillerat de l'Institut Ribera Baixa del Prat de Llobregat. L'objectiu és implementar el projecte a tots els centres educatius de secundària el curs vinent.

A la tarda, comptarem de nou amb Yayo Herrero, el mateix 28 d'abril, a les 18 h, en una sessió a través de Zoom adreçada a ciutadania en general, i de forma especial a les famílies (#PratFamílies).  L'enllaç de la qual, el trobareu a elprat.cat/salut Les dues propostes han estat organitzades amb el Departament Municipal d'Educació.

La perspectiva d'"una sola salut"(One Health) remmarca la necessitat de tenir una perspectiva global i integrada de la salut humana, animal i del medi ambient. Tot i que no és un concepte nou, la seva utilitat s'ha posat de manifest, durant el temps de pandèmia. La perspectiva feminista impregna el coneixement i la docència de Yayo Herrero, que posa en el centre la cura i la vida. I també, que són les dones les que  desenvolupen majoritàriament aquestes tasques a la societat, treballs pitjor remunerats  i poc valoritzats (sector alimentació, sanitari, criança...).

Yayo Herrero és una coneguda antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista. I una de les investigadores més influents a nivell europeu. És llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Enginyera Tècnica Agrícola, diplomada en Educació social i DEA en Ciències de l'Educació. Ha estat coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels Drets Humans i ecologia social. 

Entrevista radiofònica a Yayo Herrero, amb la participació de l'alumnat i professorat de l'Institut Ribera Baixa del Prat.

Article Una sola salut de la Diputació de Barcelona

 

Compartir

Noticies relacionades

Distintiu zona verda

divendres, 14 gener, 2022 - 14:00

Prat Espais acaba l’enviament del distintiu de residents de la zona verda

Les persones amb vehicle empadronat i que tributi a la nostra ciutat han...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la...