Esteu aquí

Una sola salut

Amb Yayo Herrero, antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista. És una de les investigadores més influents a nivell europeu. És llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Enginyera Tècnica Agrícola, diplomada en Educació social i DEA en Ciències de l'Educació. Ha estat coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels Drets Humans i ecologia social. 

La seva recerca se centra en la crisi ecològica actual derivada del model de desenvolupament i producció capitalista. En aquest sentit, sosté que el propi capitalisme no pot existir sense que existeixi creixement econòmic, però que en un món físic que té límits, un creixement indefinit és impossible. A més, sosté que en aquest model econòmic prevalen els treballs superflus, mentre que els treballs que fan possible el manteniment de la vida humana, com la producció agrícola o el treball reproductiu, estan completament precaritzats o directament exclosos de tota remuneració.Herrero proposa una transició cap a un model econòmic diferent, que tingui en compte la inclusió social de totes les persones i sigui compatible amb la capacitat de regeneració de la naturalesa.

La covid arriba sobre una crisi de múltiples dimensions interconectades que situen a la humanitat davant d'una emergència civilitzatòria. L'arrel està en la manera de concebre l'economia, la política i la cultura en guerra amb la vida que provoca deteriorament de salut de múltiples tipus i en el conjunt de persones, espècies i ecosistemes. La magnitud del problema és tal que ens trobem davant un repte en què les decisions actuals determinaran la supervivència digna de la major part de la humanitat i de la resta d'èssers vius.

Inscripcions: salut@elprat.cat

Enllaç connexió: https://us02web.zoom.us/j/84464465921?pwd=Rm4zMWQxVTl5WjVwOExESWcxMnhmQT09

ID reunió: 844 6446 5921    Códi:  684612