Esteu aquí

Un pas més en la cooperació amb el Salvador

L'Ajuntament del Prat col·labora en dos projectes sobre residus i reciclatge

dilluns, 20 maig, 2019 - 11:30

Entre el 5 i el 12 de maig una delegació tècnica dels Ajuntaments del Prat, Gavà i Viladecans va visitar el Salvador per fer-hi una valoració dels projectes de cooperació coordinada, que s’estan desenvolupant en aquell país centreamericà, i diferents seminaris de formació i construcció de noves estratègies per a la millora de la gestió de residus. 

Durant el passat mes de novembre, diversos alcaldes de diferents municipis tant de l’àrea metropolitana de San Salvador com de la zona oriental del país van visitar la nostra ciutat i ara han estat els municipis catalans els que han visitat el Salvador, per fer una diagnosi de l’evolució del projecte i compartir noves propostes i solucions al problema que planteja la gestió de residus.

Projectes de cooperació al desenvolupament

El programa de cooperació consisteix en dos projectes que tenen per objectiu la reducció de residus sòlids i la cooperació tècnica per al reciclatge de plàstics, per tal d’aconseguir, mitjançant accions locals, un impacte global per a un medi ambient més sostenible, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles fixats per al 2030 per a tots els països del món.

Els projectes desenvolupats, un a l’àrea metropolitana de San Salvador i l’altre a la zona Orient del país, en concret als municipis de la zona de San Miguel i la Unión, tenen per objectiu compartir els coneixements i bones pràctiques, tant per a la no generació de residus d’un sol ús com per al tractament integral de residus, de manera que tingui el menor impacte ambiental possible i avançar conjuntament cap a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible abans esmentats.

L’experiència ha estat molt enriquidora i demostra, una vegada més, com la cooperació entre països és l’única forma possible de col·laboració perquè accions locals, a nivell de municipi, tinguin un impacte global. 


 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 juny, 2019 - 12:15

Més de 3.400 infants i joves del Prat participaran en activitats d’estiu

Més d’un miler han rebut ajuts municipals per facilitar l’accés a aquestes...

dimarts, 25 juny, 2019 - 10:30

Enquesta per a entitats i voluntariat: quines formacions necessiteu?

El Servei de Formació i Assessorament per a Entitats té entre els seus objectius oferir un programa de formació a entitats, adaptad...

dimarts, 25 juny, 2019 - 10:00

Més prevenció i atenció als casos de LGTBI-fòbia al Prat

Les accions se centraran entre el jovent i en espais de lleure i festa