Esteu aquí

Un estudi destaca els beneficis de l'eriçó pels conreus del delta

Al delta del Llobregat hi ha la població viable d'eriçons clars més septentrional de la Mediterrània.

dimarts, 8 abril, 2008 - 13:23

Durant l’any 2007, investigadors de l’associació Galanthus, amb el suport del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, van dur a terme un projecte d’estudi per radioseguiment de l’eriçó clar (Atelerix algirus) al delta del Llobregat.

L’eriçó és el mamífer insectívor més gran de la fauna ibèrica i s’alimenta bàsicament de cargols, llimacs, saltamartins, escarabats, llagostes i d’altres invertebrats. Tenint en compte que molts d’aquests poden esdevenir plagues perjudicials per als conreus, la presència d’aquest animal és beneficiosa per a l’agricultor i motiu d’interès per al Parc Agrari.

L’estudi, un dels pocs fets a casa nostra sobre aquesta espècie, posa de manifest la predilecció de l’eriçó pels espais oberts com els conreus (per damunt dels camps en guaret) i l’aprofitament de les masses de vegetació com esbarzers als marges dels camps per a establir-hi el niu. Així mateix, l’estudi apunta que aquest animal necessita hivernar.

El Parc Agrari vol continuar l'estudi de la que es creu que és la població viable d’eriçons clars més septentrional de la costa mediterrània.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...