Esteu aquí

Un curs més de pràctica de les arts en viu en diversos centres educatius del Prat

L'Escola d'Arts en Viu reprèn els projectes artístics d'Interseccions amb noves propostes

dimecres, 13 octubre, 2021 - 10:00

Aquest curs 21-22 L'Escola d'Arts en Viu de la mà del programa IntersECCions continua oferint a les diferents escoles del municipi una àmplia oferta d'ensenyaments i experiències artístiques que van des de la dansa, el teatre, la música fins a pràctiques interdisciplinars. Els projectes liderats per aquest equipament s'adrecen a alumnat des de bressol fins a secundària, garantint la democratització de la pràctica artística en totes les etapes educatives.

Dansa creativa i inclusió

D'una banda, el projecte de dansa a l'escola Honorable Josep Tarradellas segueix obrint camí a l'expressió corporal i a la dansa creativa de P3 fins a primer de primària. Aquest curs aquest projecte comptarà de nou amb la mítica celebració d'hivern i, com cada any, amb la mostra del dia internacional de la dansa. Aquest dia l'alumnat de primer de primària de dansa i el de segon de teatre col·laboraran plegats en una presentació col·lectiva interdisciplinar.

A més, com a novetat, aquest curs també s'inicia un projecte de dansa a l'escola Can Rigol. El projecte neix arran de la necessitat d’incloure les arts escèniques en l’àmbit curricular de l’Escola Can Rigol. Aquest projecte també parteix del desig d’interconnectar agents del territori, doncs, la inclusió social només esdevé inclusiva si té presència fora de les escoles, si els subjectes esdevenen ciutadans actius, i per això han de poder-se connectar amb els diferents agents artístics de la ciutat.

L'expressió corporal i oral amb els projectes de teatre

Com no podia ser d'una altra manera, els projectes de teatre continuaran desplegant-se a les escoles Jaume Balmes, Joan Maragall, Honorable Josep Tarradellas i a l’Institut Escola. Els projectes de teatre impulsats per L'Escola d'Arts en Viu pretenen potenciar la creativitat, l'expressió corporal i oral dels infants així com desenvolupar el treball en equip i la capacitat crítica de l'alumnat. 

Aquest curs, l'equip de teatre de l'Escola d'Arts en Viu s'incorpora al projecte de l’Institut Baldiri Guilera “Aixeca el teló”, on hi participa l’alumnat de 1r d’ESO. És un espai interdisciplinar, centrada en el muntatge d’una peça que combina música i teatre, i en el que els alumnes treballen des de la disciplina que cadascú considera més interessant.

La música entra de nou a les aules

D'altra banda, es reprenen el projectes de música. Aquests aborden la pràctica d'un instrument, reben el nom d'Entreinstruments, i ofereixen la possibilitat de tocar en un format d'orquestra de corda o de vent o conjunt de música tradicional. Existeixen 3 tipologies de pràctiques instrumentals: l’Entrecordes a l’Institut Escola Pepa Colomer i a l’escola Sant Jaume, l’Entrevents a l’escola Jacint Verdaguer i l’Entretradis  a l’escola Joan Maragall).

Enguany, a l'Institut Escola Pepa Colomer, després de la prova pilot que es va fer el curs passat, s'ha apostat per donar continuïtat al projecte de música a secundària, transformant-lo en un projecte interdisciplinar, anomenat 'Acció artística'.  A través d’aquest, l'alumnat de 1r i 2n d’ESO tindrà l'oportunitat d'explorar diferents experiències artístiques, des de la veu, fins al moviment, l’instrument i el teatre per a descobrir les pròpies capacitats creatives.

Els espais de trobada i d'intercanvi de coneixements continuen tenint presència en els projectes de L’Escola d’Arts en Viu que formen part d’IntersECCions 

Aquests entorns d'aprenentatge són espais de trobada que faciliten la formació i reflexió entre les especialistes de L'Escola d'Arts en Viu i els i les mestres que  estan implicats en els projectes de música i teatre. Aquest curs també s'inicia un nou entorn d'aprenentatge: es tracta de 'Cos i moviment', una proposta adreçada a totes les escoles bressol del municipi i que ha estat dissenyada conjuntament amb L'Artesà, L'Escola d'Arts en Viu i les escoles bressol del Prat. En aquest espai es treballarà la presa de consciència del cos i quin ús expressiu en fem, tot integrant dinàmiques proposades per un/a artista.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...