Esteu aquí

Un centenar de persones voluntàries i deu col·lectius i entitats del Prat se sumen als actes per la salut mamària al Prat

L'alimentació saludable contribueix a reduir el risc de patir càncer. Per això, una de les activitats de sensibilització va consistir en l'elaboració de més de 100 carmanyoles saludables amb productes frescs i de km0.

Els tres tallers de carmanyoles saludables van ser dinamitzats per voluntariat de col·lectius i entitats pratenques.

dijous, 31 octubre, 2019 - 08:45

Més de 100 persones voluntàries i una desena de col·lectius i entitats s'han implicat enguany en els actes de commemoració dels Dies mundials de la salut mamària i de la prevenció del càncer de mama.  L'Ajuntament del Prat de Llobregat fa un balanç molt positiu de la implicació de la ciutadania i el teixit social en les activitats d'enguany, que han comptat amb la participació d'entitats com Voluntàries contra el Càncer, Casa d'Andalusia, Areola grup de suport a la lactància i a la criança del Prat, Agricultura pel territori, Colla gegantera de l'AMPA Mare de Déu del Carme, Tabalers del Pollo-Colla de Diables del Prat, Capgrossos de la COV, Krestatum i els grups de música The Gospel Prat Project i LNB.

Entre les activitats de sensibilització, es van realitzar accions per fer visible la importància de l'alimentació equilibrada i de qualitat (especialment, de fruites i verdures fresques),  per tal de reduir els riscos de patir càncer.  Durant la tradicional Tarda de Festa del 19 d'octubre, celebrada a la plaça de Catalunya amb una àmplia participació de tot tipus de públic, es van elaborar més de 100 carmanyoles saludables, a partir de productes frescos i de Km0. El voluntariat que dinamitzava els tallers pertanyia als diversos col·lectius i entitats col·laboradores, que es van mostrar molt satisfets amb l'acollida de l'activitat entre la ciutadania. En els tallers, se seguien unes receptes prèviament supervisades per Carme Sánchez, dietista i nutricionista. Reportatge elprattv i Fotografies 

Menjar saludable, a tot arreu

El dimarts 22 d'octubre, també es va celebrar una xerrada sobre alimentació saludable i sobre com adaptar-la per transportar-la en atractius recipients de vidre a la feina, estudis... a càrrec de Marta Vergès, Instagramera, escriptora i autora de "Menja't el tarro". Durant la xerrada, es va posar l'accent en, com modificant l'alimentació, podem millorar els nostres estats d'ànim, la nostra salut i la nostra vida en general. 

Recordem que, per a la prevenció del càncer, a més de l'alimentació equilibrada, és molt important realitzar activitat física de forma habitual, evitar el consum d'alcohol i tabac, sense oblidar que l'herència genètica ens condiciona. Al Nou Codi Europeu Contra el Càncer, s'hi pot trobar més informació.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 gener, 2020 - 14:45

Enquesta telefònica sobre les condicions de vida al Prat

Encarregades per l'Observatori Social de l'Ajuntament

dimarts, 21 gener, 2020 - 13:00

En marxa els cursos d’hivern per a entitats

Formacions sobre el certificat digital, com obtenir subvencions municipals o ...

dimarts, 21 gener, 2020 - 12:45

Èxit de participació de la celebració de l’any nou xinès

És la primera vegada que es fa al Prat