Esteu aquí

Tret de sortida a les activitats per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI 2024

El lema d’enguany és “Amb orgull, eduquem per transformar”

divendres, 7 juny, 2024 - 08:15

El Prat és una ciutat amb orgull i com cada any commemorarà el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. L’objectiu és reivindicar i defensar els drets del col·lectiu a través de diferents iniciatives.

El cicle d’activitats és ampli i divers i inclou propostes com xerrades, projeccions audiovisuals, ball o diferents tallers. A més, per tercer any, hi haurà una desfilada pels carrers de la ciutat.

També es realitzaran diferents accions simbòliques que faran visible la lluita de l’Ajuntament i les entitats locals per la defensa de diversitat sexual i de gènere, pels drets de les persones LGBTI i la lluita contra tota mena de discriminacions.

Amb orgull, eduquem per transformar

El tema central d’enguany és la perspectiva de gènere en l’educació. Una base essencial per construir una societat diversa i lliure, ja que l’àmbit educatiu esdevé clau en la formació i el desenvolupament personal dels infants i de la gent jove.

28 de juny

El 28 de juny es duran a terme diverses accions on la bandera LGTBI, en serà la protagonista. Durant tot el dia, la façana de l’Ajuntament lluirà amb els colors de l’arc de Sant Martí. A la nit, serà el torn de la torre de l’aigua de la plaça de Catalunya, que s’il·luminarà amb els mateixos colors.

A més, durant tot el dia, el Serveis de Joventut del Lloro obsequiaran a totes les persones que s’hi apropin, amb una polsera reivindicativa amb la bandera LGBTI.

Desfilada #OrgullPrat

El 6 de juliol pel matí, als Jardins de Joan Salvat Papasseit, l’entitat Orgull Pota Blava organitzarà “Orgull Kids”. Un espai per infants i famílies on es podrà gaudir de diferents activitats com: la decoració de les carrosses per a la desfilada #OrgullPrat, una gimcana o pintacares, entre d’altres.

Enguany, fruit de l’èxit dels anys anteriors, es durà a terme la tercera edició de la desfilada #OrgullPrat pels carrers de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar i sensibilitzar també d’una manera més lúdica.

La desfilada #OrgullPrat acabarà el seu a La Capsa, on es duran a terme diferents propostes artístiques locals.

Podeu consultar totes les activitats al següent enllaç

Compartir