Esteu aquí

Tret de sortida a la temporada de Carxofa Prat

Ja es poden trobar els primers exemplars d’aquesta emblemàtica hortalissa

Camp de Carxofa Prat

dimecres, 18 novembre, 2020 - 09:15

Malgrat que l’època de més abundància de Carxofa Prat és l’hivern, ja es poden trobar els exemplars més primerencs als comerços i mercats del municipi. En aquests moments, les carxofes són similars a les que es cullen a finals de maig, quan ja acaba la temporada. Tot i així, són tendres i presenten la gran qualitat pròpia d’aquest producte de proximitat. Amb l’arribada dels mesos més freds, les fulles d’aquesta hortalissa s’aniran contraient i apareixerà el clotet característic de la Carxofa Prat.

La temporada de carxofa arrenca realment a l’estiu, quan comença la plantació de les soques de carxofera procedents de Tudela (Navarra). Cal recordar que la Carxofa Prat prové d’aquesta varietat navarresa i que són les particularitats del sòl del delta del Llobregat les que li aporten les característiques distintives. Segons la Cooperativa Agrícola del Prat, entre els mesos de juliol i agost es van plantar més de mig milió de soques de carxofa, que han començat a donar fruit a finals d’octubre.

L’última collita va estar a punt de perdre’s a causa del confinament per la pandèmia del coronavirus. Durant el mes de març, el preu de la Carxofa Prat es va enfonsar pel tancament dels restaurants just quan el volum de producció era més alt. Finalment, gràcies a la col·laboració ciutadana i a la campanya #MengemCarxofa engegada per la Cooperativa amb el suport de l’Ajuntament del Prat, la collita es va poder salvar.

Per què és tan bona la Carxofa Prat?

El delta del Llobregat és un terreny amb un sòl ric en minerals i de gran fertilitat a causa de l’acumulació de material sedimentari. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s'hi conreen i la carxofa no n'és cap excepció. A més, el recer de les muntanyes dels voltants i l’acció marina reguladora de la temperatura fan que la zona estigui protegida de les situacions meteorològiques adverses.

Compartir

Noticies relacionades

30è concurs fotogràfic Delta del Llobregat

dimecres, 13 octubre, 2021 - 11:45

Últimes setmanes per participar al 30è Concurs Delta del Llobregat

Es poden enviar fotografies fins al 31 d’octubre
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...
Avió Monocoque, al Centre Cultural Aeronàutic

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:30

Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del Prat

Es pot visitar cada dissabte i diumenge a partir d’aquest mes de setembre